Yüksekova'daki terör operasyonu

Yüksekova'daki terör operasyonu
Operasyonlarda terör örgütü PKK mensubu bir terörist sağ olarak yakalandı, etkisiz hale getirilen bir teröristin de cesedine ulaşıldı

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yürütülen operasyonda, terör örgütü PKK mensubu 1 terörist sağ olarak yakalanırken, etkisiz hale getirilen bir teröristin de cesedine ulaşıldı.

Alınan bilgiye göre, Yüksekova'da 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlanan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu kapsamında, arama, tarama ile çukur ve barikatların kaldırılması, kapatılması, el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi faaliyetleri sürüyor.

Güvenlik güçlerinin, ilçenin Mezarlık, Orman, Eski Kışla, Yeni, Yeşildere, Cumhuriyet, Dize, Esentepe ve Güngör mahallelerinde yürüttüğü operasyonlar sırasında "dur" ihtarına uymayarak kaçan bölücü örgüt mensubu terörist, Güngör Mahallesi Dağlıca Polis Kontrol Noktası yakınında yakalandı.

Yapılan üst aramasında 1 Kaleşnikof silah, 2 el bombası ve bu silaha ait şarjörler ve çok sayıda mermi ele geçirilen terörist, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan, tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri, Cumhuriyet Mahallesi'nde girdiği çatışma sonucu öldürülen bir teröristin cesedine ulaştı.

Teröristin cenazesi, yapılan incelemenin ardından Yüksekova Devlet Hastanesi morguna konuldu.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.