Yüksekova'daki terör operasyonu

Yüksekova'daki terör operasyonu
Kaçarken yakalanan ikisi kadın 4 terörist adliyeye sevk edildi

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yürütülen operasyonda, kaçarken yakalanan terör örgütü PKK mensubu ikisi kadın 4 terörist, adliyeye sevk edildi.

İlçede, 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" devam ediyor.

Güvenlik güçlerince ilçede açılan çukurların kapatılması, el yapımı patlayıcıların imha edilmesi ve barikatların kaldırılmasıyla sıkışan bölücü terör örgütü mensupları kaçmaya çalışıyor.

Yürütülen operasyon kapsamında, kaçmaya çalışan kadın teröristler S.T. ve R.T. ile bunları götürmek için gelen N.A ve A.A, Yüksekova-Şemdinli karayolu üzerindeki Vezirli köyü yakınlarında yakalandı.

Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen teröristlerden R.T, ifadesinde, çatışma sırasında yanındaki kadın örgüt mensubunun öldüğünü, kendisinin de yüzünden yaralandığını söyledi.

Sıkıştıkları alandan kaçmaya çalışırken yakalandıklarını anlatan R.T, "Çatışmada, yanımda bulunan örgüt mensubu öldü. Ben de yüzüme şarapnel parçaları isabet etmesi sonucu yaralandım. Çok korktum ve kaçmak istedim. Benim gibi düşünen diğer kadın arkadaşımda çok korkmuştu. Diğer iki kişi bizi bölgeden kaçırmaya gelmişti. Kırsal alana giderken yakalandık." ifadelerini kullandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan 4 terörist, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.