Yüksekova'daki terör operasyonu

Yüksekova'daki terör operasyonu
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonda, PKK'lı teröristlerce barikat ve binalara tuzaklanan el yapımı patlayıcılar imha ediliyor- Yol kenarındaki toprak yığını içerisine teröristlerce tuzaklanmış, mutfak tüpüyle desteklenen el yapımı patla

HAKKARİ (AA) - Yüksekova'da terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda, teröristlerce barikat ve binalara tuzaklanan patlayıcılar, güvenlik güçlerince patlatılıyor.

İlçede kazılan çukurların kapatılması, oluşturulan barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu devam ediyor.

Halkın can ve mal güvenliğine yönelik tehditlerin ortadan kaldırılması için 27 gündür Yeni, Eski Kışla, Orman, Mezarlık, Yeşildere, Cumhuriyet, Güngör, Dize ve Esentepe mahallelerindeki operasyonlarını kararlılıkla sürdüren güvenlik güçleri şimdiye kadar 138 bölücü terör örgütü mensubunu etkisiz hale getirdi.

Operasyonda, çoğu tuzaklanmış 210 el yapımı patlayıcıyı imha eden güvenlik birimleri, 155 barikatı ortadan kaldırıp, 99 çukuru kapattı.

- Terör örgütü evlere büyük zarar verdi

Güvenlik güçlerine karşı ağır silahlar kullanan terör örgütü mensupları, operasyon nedeniyle ilçeden ayrılan vatandaşların evlerine de büyük zarar verdiği ortaya çıktı.

Teröristler, barikatlar kurup, tünel açtığı ve el yapımı patlayıcılar yerleştirdiği evleri kullanılamaz hale getirdi.

- Bombalı tuzak imha edildi, çatışma yaşandı

Orman Mahallesi'nde operasyon yapan güvenlik güçleri, yol kenarındaki toprak yığını içerisine tuzaklanan C-4 desteklenmiş 50 kilogram el yapımı patlayıcıyı fark etti. Mutfak tüpü ile desteklenen patlayıcı alınan tedbirin ardından kontrollü olarak patlatıldı.

Bölgede muhtemel tehditlere karşı operasyonu titizlikle yürüten güvenlik güçleri, bir binanın giriş kapısına bomba düzeneği yerleştirildiğini tespit etti.

Patlayıcının kontrollü bir şekilde etkisiz hale getirilmesi sırasında teröristlerce güvenlik güçlerine saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin de karşılık verdiği olayda, can kaybı yaşanmazken, çatışma anı kameraya yansıdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.