Yüksekova'daki terör operasyonu

Yüksekova'daki terör operasyonu
Operasyonun ardından sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede güvenlik güçleri, vatandaşların gidecekleri yere güvenli şekilde ulaşmalarını sağlıyor- Mezarlık mahallesinde yapılan aramada, teröristlere ait uzun namlulu silah ve bu silaha ait mühimmat ele geç

HAKKARİ (AA) - Yüksekova'daki operasyonun ardından sokağa çıkma yasağının devam ettiği kentte 30 vatandaş, güvenlik güçlerince güvenli bölgelere tahliye edildi.

Alınan bilgiye göre, ilçede 20 Nisan'da tamamlanan operasyonun ardından arama tarama çalışmalarını sürdüren güvenlik güçleri, ilçe halkının mağdur olmaması için de titizlikle hareket ediyor.

Teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla yürütülen arama tarama faaliyeti nedeniyle sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede güvenli bir bölgeye gitmek istediklerini güvenlik güçlerine bildiren 8'i çocuk 30 kişi, zırhlı araçlarla bulundukları bölgeden alınarak Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'ne getirdi.

Yemek ve gıda yardımı yapılan vatandaşlar, minibüslere bindirildikten sonra zırhlı araçlar kontrolünde Van ve Hakkari'ye gönderildi.

Öte yandan, güvenlik güçleri, arama tarama çalışmaları kapsamında Mezarlık Mahallesi'ndeki bir evde teröristlere ait kalaşnikof marka uzun namlulu silah, bu silaha ait şarjör ve 30 mermi ele geçirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.