Yunak’ın 6 mahallesine 157 kilometre kanalizasyon şebekesi

Yunak’ın 6 mahallesine 157 kilometre kanalizasyon şebekesi
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Yunak ilçesine bağlı 6 mahallede gerçekleştireceği kanalizasyon şebeke hattı çalışmalarında 157 kilometre hat döşeyerek Yunak-Konya mesafesi kadar kanalizasyon şebekesi gerçekleştirmiş olacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, su şebeke çalışmalarının yanı sıra kanalizasyon şebeke hattı çalışmalarına da ağırlık veriyor. Bu kapsamda Yunak ilçesine bağlı Sülüklü, Turgut, Saray, Koçyazı, Piribeyli ve Kuzören mahallelerinde toplam 157 bin 675 metre kanalizasyon şebeke hattı yapımını başlatan KOSKİ Genel Müdürlüğü, 15 bin nüfus kapasiteli bölgenin yaşam standardını yükseltirken, sağlıklı bir çevre oluşumunu sağlayacak.

Çalışmalar 3 ayrı grup halinde gerçekleştiriliyor
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yunak’ta 3 ayrı grup halinde gerçekleştirilen ve toplam maliyeti 23,7 milyon lirayı bulan kanalizasyon şebeke çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Akyürek, “Yunak ilçemizin Sülüklü Mahallesi’nde 34 bin 275, Turgut Mahallesi’nde 13 bin 400, Saray Mahallesi’nde 21 bin, Koçyazı Mahallesi’nde 33 bin, Piribeyli Mahallesi’nde 30 bin ve Kuzören Mahallesi’nde 26 bin metre olmak üzere toplamda 157 bin 675 metre kanalizasyon şebeke hattı yapımı devam ediyor. Bu çalışmalar, 3 ayrı grupta gerçekleştiriliyor. 1. Grupta Koçyazı-Karadağ, 2. Grupta Piribeyli-Kuzören ve 3. Grupta Saray-Turgut-Sülüklü yer almaktadır. Şu ana kadar Saray ve Koçyazı mahallerinde kanalizasyon şebeke yapımı tamamlandı. Diğer mahallelerimizde ise çalışmalar devam ediyor” dedi.

"Konya-Yunak arası mesafeye tekabül ediyor"
Yunak ilçesinin 6 mahallesinde gerçekleştirilen çalışmaların önemine dikkat çeken Başkan Akyürek, “Yunak ilçemizin 6 mahallesinde gerçekleştirdiğimiz kanalizasyon şebeke çalışmaları, Konya-Yunak arası mesafeye tekabül ediyor. Konya ile toplam mesafesi 157 kilometre olan Yunak ilçemize, aynı oranda gerçekleştirilen kanalizasyon şebekesi büyük önem arz ediyor. Konya il merkezinde verilen hizmetlerin aynı şekilde yeni bağlanan mahallelerimizde de verilmesi amacıyla Sülüklü, Turgut, Saray, Koçyazı, Piribeyli ve Kuzören mahallelerimizde yürütülen kanalizasyon çalışmalarında, çapları 300 ile 400 milimetre arasında değişen betonarme borular kullanılıyor. Çalışmalarımızın şimdiden Yunaklı hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.