Yunak'ta İstiklâl Marşı'nı Ezbere Güzel Okuma Yarışması düzenlendi

Yunak'ta İstiklâl Marşı'nı Ezbere Güzel Okuma Yarışması düzenlendi
Yunak İlçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "İstiklal Marşı'nı ezbere ve en güzel okuma" yarışması yapıldı.

Yunak İlçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere yönelik "İstiklal Marşı'nı ezbere ve en güzel okuma" yarışması yapıldı.

Yunak Orhan Erdem İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu’nda yapılan yarışmaya 23 farklı okuldan 23 öğrenci katıldı. Yarışmanın jüri üyeliklerini ise Türk dili ve edebiyat öğretmenleri yaparken, rehber öğretmenleri ile yarışmaya katılan öğrenciler büyük bir özgüvenle sahneye çıkarak hitabet hünerlerini sergilediler.

yunakta-6.jpg

Jüri, diksiyon, ezber, vurgu, tonlama ile okuma, duraklamalar, ses tonu, şiir diline uygunluk, kelimeleri doğru ifade etme ve sahnede hakimiyeti gibi kriterlere göre öğrencilere puan verdi.

Üç aşamalı olarak yapılan yarışmada, ilkokullar düzeyinde birinci Hacı Tekin İlkokulundan Elif Ebrar Döner olurken, ortaokullar düzeyindeki yarışmada Saray Ortaokulu’ndan Nisa Nur Hasçelik birinci oldu. Lise düzeyinde ise Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Aleyna Saraçoğlu birinci olurken mansiyon ödülüne Merkez Anaokulu’ndan 4 yaşındaki Zeynep Sare Karayel layık görüldü.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programı’nda verileceği öğrenildi.

yunakta-1.jpgyunakta-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.