Yurtdışındaki polise 'dön' yönetmeliği

Yurtdışındaki polise 'dön' yönetmeliği
Emniyet, Türkiye dışında görevli personelin görev süresini 3 yıldan 1 yıla indirdi. Düzenlemenin, Emniyet içindeki Cemaat operasyonuyla ilgili olduğu değerlendiriliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yurt dışındaki teşkilatıyla ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre yurt dışında görevlendirilecek emniyet müşaviri, emniyet ataşesi ve ataşe yardımcılarının görev süreleri kısaltıldı, 3 yıldan 1 yıla indirildi.

Bu sürenin uzatılması İçişleri Bakanı'nın onayıyla mümkün olacak. İçişleri Bakanı bu süreyi iki kez birer yıl olarak uzatabilecek. Bu personel görev süresi dolmadan yurt içine çekilebilecek.

Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 19 Eylül 2014 tarihinden itibaren 3 ay içerisinde yurtdışı görev süresi 1 yılı aşanlar 3 yılın dolmasını beklemeden yurt içi görev çekilecek.

Bu değişikliğin Emniyet içinde Gülen Cemaati'ne yönelik operasyonun bir ayağı olduğu değerlendiriliyor.

Yurt dışı görevlendirmelerin önemi

Emniyet'te yurt dışı görevlendirmeler özellikle polislerin yabancı dil öğrenmesi açısından fırsat olarak görülüyor. 3 yıllık süre boyunca yurt dışında kalan polisler Türkiye'ye döndüklerinde yabancı dil bilmeleri nedeniyle büyükelçilikler, yurt dışıyla bağlantılı dairelerde görevlendiriliyor. Bu polisler üst düzey isimlere koruma olarak da atanabiliyor.

Yurt içinde görevden almalar

17 Aralık'ta Hükümet'ten habersiz başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Türkiye genelinde çok sayıda polisi görev yeri değiştirildi.

İstanbul Emniyeti'nde 100’den fazla müdür görevden alındı ya da tayin edildi. Ankara Emniyeti'nde bir gecede yapılan değişiklikte 350 polisin görev yeri aynı anda değişti. Değişiklikler Ankara ve İstanbul'la sınırlı kalmadı. Konya, Diyarbakır, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kocaeli, Malatya, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Şanlıurfa Emniyeti'nde de çok sayıda polis memurunun görev yeri değiştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.