Zabıta ekipleri KDV indirimi denetiminde

Zabıta ekipleri KDV indirimi denetiminde
Beyşehir’de Katma Değer Vergisinin (KDV) yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesine yönelik düzenlemenin ardından zabıta ekipleri market ve bakkallarda indirim denetimlerine başladı.

Beyşehir’de Katma Değer Vergisinin (KDV) yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesine yönelik düzenlemenin ardından zabıta ekipleri market ve bakkallarda indirim denetimlerine başladı.

Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçede bulunan market ve bakkallarda denetim yaptı. Denetimlerde gıda ürünlerine indirim yapılıp yapılmadığı, ürün fiyatlarının karşılaştırılması, etiket fiyatı ile kasa fiyatının tutup tutmadığı ve son kullanım tarihi gibi konularda kontroller gerçekleştirildi. Zabıta ekipleri raflardan aldıkları ürünlerle kasaya giderek ürünlerin etiketleriyle kasadaki fiyatlarını tek tek karşılaştırdı.

MARKETLERDE KDV İNDİRİMİN ETİKETLERE YANSITILDIĞI GÖRÜLDÜ

Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından denetlenen marketlerde KDV indiriminin etiketlere yansıdığı tespit edildi. Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, " Katma Değer Vergisinin (KDV) yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesiyle birlikte ürünlerin etiketlerini ekiplerimizce kontrol ettik. Aynı zamanda son kullanma tarihlerine bakıyoruz. Bu ürünlerin numunelerini alıyoruz ve kasaya gidiyoruz. Kasa fişi ve reyon fişi arasındaki fiyatları karşılaştırıyoruz. KDV indirimleri oldu ve bu indirimleri marketlerin uygulayıp uygulamadığına bakıyoruz."

zabita-ekipleri-kdv-indirimi-denetiminde-1.jpg

zabita-ekipleri-kdv-indirimi-denetiminde-8.jpg

zabita-ekipleri-kdv-indirimi-denetiminde-9.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.