Zabıta ekiplerinden fahiş fiyat denetimi

Zabıta ekiplerinden fahiş  fiyat denetimi
Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, temel gıda ürünlerinde fahiş fiyat artışı ve haksız rekabetin önüne geçilmesi amacıyla ilçe genelinde fiyat denetimleri gerçekleştiriyor.

Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, temel gıda ürünlerinde fahiş fiyat artışı ve haksız rekabetin önüne geçilmesi amacıyla ilçe genelinde fiyat denetimleri gerçekleştiriyor.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, temel gıda ve tüketim ürünlerinde kur dalgalanmalarına karşı haksız kazancın önüne geçmek için fiyat denetimlerine ekipler tarafından devam edileceğini kaydetti. Başkan Tutal, ekiplerin özellikle marketler başta olmak üzere manav, kasap ve kuruyemiş satışı yapılan işyerlerinde dalgalanma ve stokçuluğun önüne geçmek amacıyla denetimlerin gerçekleştirildiğini belirtti.

zabita-5.jpg

Fahiş fiyat ve etiketsiz ürün satışı ve stok denetimlerinin aralıklara devam edeceğini kaydeden Belediye Başkanı Tutal,” ülkemiz genelinde son zamanlarda yaşanan kur dalgalanmalarını fırsata çevirmek isteyen fırsatçıların önüne geçmek adına özellikle marketlerde temel gıda ürünleri ile kasaplar ve kuruyemiş satıcı yapılan işyerlerinde

fahiş fiyat artışları ve etiketsiz ürün satışı denetimlerini 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunun kapsamında denetimler gerçekleştirildi.

Yapılan denetimlerde Zabıta ekiplerimiz son üç aylık ürünlerin alış faturaları ile reyonlardaki satış etiketlerini kontrol ederek fahiş uygulama tespiti halinde gerekli idari yaptırım tutanağı düzenliyorlar. Bunun yanı sıra etiket, gramaj ve raflarda bulunan ürünlerin çeşitliliği ve depolarını da incelemeye alınıyor” ifadelerini kullandı.

zabita-4.jpg

Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimini gerçekleştirdiği marketlerde ki raflarda ürünleri inceledi. Tüm reyonları gezerek, kasap ve şarküteri reyonlarında ürünlerin son kullanım tarihlerine tek tek baktı. Ekipler, denetimler esnasında marketleri hijyen ve genel temizlik yönünden de kontrol etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.