Zara'nın köylerinde çöpler toplanacak

Zara'nın köylerinde çöpler toplanacak
SİVAS(AA) - Sivas İl Özel İdaresi Çevre Koruma ve Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü tarafından başlatılan, "Köylerimize Hizmette Şimdi Sıra Temizlikte"...

SİVAS(AA) - Sivas İl Özel İdaresi Çevre Koruma ve Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü tarafından başlatılan, "Köylerimize Hizmette Şimdi Sıra Temizlikte" projesi kapsamında Zara ilçesine bağlı köylerin çöplerinin toplanacağı bildirildi.

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, köydeki çöplerin toplanması konusunda Zara Belediyesi ve Zara Kaymakamlığı arasında protokol imzalandı. Protokol törenine Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, ilçe kaymakam vekili İshak Çınar ve belediye başkanı Ahmet Pala katıldı.

Sivas'ın geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu anlatan Ayhan, "17 ilçe ve 1238 köyümüz var. 2019 yılına kadar il genelinde çöp toplama ve su sayacı işlerini tamamlamak temel düsturumuzdur. Şuan Altınyayla, Gölova, Şarkışla ve Zara ilçemizde çöp toplama startını veriyoruz. Bazı ilçelerimizde Sivas İl Özel İdaresi Çevre Koruma ve Kontrol Hizmetleri Müdürlüğümüz bu işi yürütüyor. Bazı ilçelerimizde ise yerel yönetimlerle anlaşma yapıyoruz. Kurumumuz her mevsim kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın çöplerini toplamayı sürdürürken diğer yandan da il genelinde bu uygulamayı yaygınlaştırmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

Zara Kaymakam Vekili İshak Çınar ise Sivas İl Özel İdaresinin önemli hizmetleri yerine getirdiğini belirterek, "Bu hizmet Zara'ya büyük fayda sağlayacaktır. Devamını da inşallah diğer ilçelerimize bekliyoruz. Köylerimize hijyen ve temizlik anlamında da çok büyük katkıları olacaktır." dedi.

Belediye başkanı Pala da ilçede 75 üzerinde nüfusu olan 49 köyde çöplerin toplanacağını belirterek, projeyle vatandaşlara çevre bilincinin aşılanacağını vurguladı.

Pala, projenin ve protokolün hayata geçmesinden dolayı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a, Vali Alim Barut'a, Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan'a teşekkür etti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.