15 Temmuz Şehitleri için söyleyecek

15 Temmuz Şehitleri için söyleyecek
Üç semavi dinin ve 6 mezhebin üyelerinin yer aldığı Antakya Medeniyetler Korosu, yeni sezonda farklı dillerde seslendireceği tüm eserlerini darbe girişiminde hayatını kaybedenlere armağan edecek

İmamdan papaza, gazeteciden emekli memura, ev hanımından öğretmen ve öğrenciye, üç semavi din ile 6 mezhebin üyelerinin buluştuğu Antakya Medeniyetler Korosu, yeni sezon konserlerindeki tüm şarkılarını 15 Temmuz şehitleri için seslendirecek.

Kurulduğu 2007 yılından bu yana ''Yaradılanı seviyorum, Yaradan'dan ötürü'' felsefesini dünyaya göstermek için faaliyetlerini sürdüren, farklı meslek gruplarından Alevi, Sünni, Ermeni, Katolik, Musevi ve Ortodoks'ların yer aldığı koro üyeleri, 2016-2017 yılı yeni sezon hazırlıklarına başladı.

Haftanın belli günlerinde tarihi Antakya evinin restore edilmesi sonucu yaptırılan Medeniyetler Evi'nde buluşan koronun gönüllü üyeleri, repertuvarlarına aldıkları eserlerin provasını yapıyor.

İngilizce, Türkçe, Arapça, Romanca, Çerkezce ilahi ve türkülerle barış ve kardeşliği eserlerinde işleyen koro üyeleri, bu yılki yeni sezonda seslendirecekleri tüm eserleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlere armağan edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.