Ağacın köklerini sağlamlaştırıyoruz

Ağacın köklerini sağlamlaştırıyoruz
Altyapısıyla mücadele etme kararı alan Konya Büyükşehir Belediyespor voleybol takımı, kapılarını Pusula’ya açtı. Altyapıyla mücadele etmenin olumlu yönüne bakan sarı-siyahlılar, kendilerini bir ağaca benzetip, bu durumu kök salma olarak nitelendiriyor

Röportaj: Hasan Yıldırım

Türkiye Erkekler Voleybol 1. Lig’de mücadele eden ve son 2 sezonda Efeler Ligi’nin kapısından dönen Konya Büyükşehir Belediyespor, ülkede yaşanan maddi kriz nedeniyle yeni sezonda altyapıyla mücadele etme kararı aldı. Daha önceki sezonlarda diğer rakiplerine nazaran mütevazı bütçesi ve kadrosuyla büyük işler başaran sarı-siyahlılar, yeni sezonda da kendi altyapısını tecrübelendirip güçlendirmek istiyor. Pusula Yayın Grubu, takımdaki son durumu gözlemlemek üzere sarı-siyahlı takımın antrenmanını ziyaret etti. Takımın başarılı antrenörü Rasim Acar, ziyaret sırasında spor müdürümüz Hasan Yıldırım’ın sorularını içtenlikle yanıtladı.

EVET HOCAM. YENİ SEZONDA GENÇ OYUNCULARLA MÜCADELE EDECEĞİZ. KONUYLA İLGİLİ OLARAK NELER SÖYLERSİNİZ?

Bu sene yönetimimizin aldığı karar doğrultusunda altyapılarla mücadele edeceğiz. Aslında biz, bardağın dolu tarafına bakıyoruz. Bu sayede altyapıya normalden daha fazla önem vereceğiz. Belki bu sezon değil ama önümüzdeki sezon koşullar ne olursa olsun elimizde tecrübelenmiş bir altyapı takımımız olacak.

ANTRENMANLARIMIZ DEVAM EDİYOR. ÇALIŞMALARLA İLİGLİ OLARAK BİLGİ VERİR MİSİNİZ?

Çalışmalarımızda hiçbir değişiklik yok. Normal sezon için aynı şekilde antrenmanlarımıza başladık. Günde çift antrenmanlarla yolumuza devam ediyoruz. Şu an genç takımdaki oyunculara kondisyon ve taktik ağırlıklı antrenmanlar yaptırıyoruz. Onları lige en iyi şekilde hazırlıyoruz.

YENİ SEZONDAKİ HEDEFLERİMİZ NEDİR?

Yeni sezondaki hedefimiz, skor bazlı değil. Tamamen oyuncular üzerine kurulu. Hedefimiz bu sezon altyapımızı maksimum bir şekilde tecrübelendirmek ve ilerleyen yıllarda bu oyunculardan maksimum verim alabilmek doğrultusunda olacak.

mehmet-birol-aksin---rasim-acar-(2).jpg

ALTYAPIYLA MÜCADELE ETME KONUSUNDA ŞAHSİ FİKRİNİZ NEDİR?

Bu tip şeyler olabilir. Doğru olan budur. Bazen büyürsünüz, bazen küçülürsünüz. Ve bazen de sıfırdan başlarsınız. Profesyonellikte bu tip şeyler olabilir. Bence alınan kararlar kozmik yapıya bakıldığında doğrudur. Memleketimiz zor koşullardayken tasarruf edilmesi gerekiyorsa bu yapılır. Görevimizin de başındayız.

GENÇ OYUNCULARLA İLGİLİ OLARAK NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Bu durum şu an çalıştığımız çocuklar ve altyapı için bir şanstır. Zaten altyapıya önem veren bir kulübümüz var. Bu çocuklar bu sayede alınan bu kararlar sayesinde müthiş bir şansa sahip oldular. Bir anda genç takımda oynarken A takımla maçlara çıkacaklar. Bu sezonki kazanacakları tecrübeyi altyapıda yüzlerce antrenmanla alamazlardı. Allah nasip ederse bu sene onlara iyi bir tecrübe vereceğiz.

ALTYAPIYLA MÜCADELE ETMEK KAMUOYUNDA BİRAZ OLUMSUZ ŞEKİLDE KARŞILANDI. BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Kamuoyunun farklı şeyler düşünmesine gerek yoktur. Altını çizerek söylüyorum, kulüplerde bu tarz şeyler olabilir. Yeri gelir küçülüp tasarruf edilir, yeri gelir büyüyerek daha farklı işler yapılır. Bu yönetimin aldığı tamamen doğru bir karar. Memleketimizin bu pozisyonundan dolayı alınan tasarruf kararına uymak doğrudur. Doğru bir iş yapıldı. Bu konularda hem birey olarak, hem yönetimsel olarak hem de ülke olarak hassas olmamız gerekiyor. Başarılar gelip geçici olabilir. Yarın daha farklı yerde olabilirsiniz. Bu pes ettiğin anlamına gelmez. Pes etmezsen bugün bu ligdesindir, yarın başka bir yerde. Belki daha sonra çok farklı yerde... Beki de en üste kadar tırmanırsınız. Bu bir süreçtir. Kulübümüz olarak bu süreci en iyi şekilde değerlendireceğiz.

ALTYAPIDAKİ OYUNCULAR A TAKIMA GELDİ. PEKİ, ALTYAPI İÇİN YENİ BİR PROJE YA DA DÜŞÜNCENİZ VAR MI?

Altyapıya yeni seçmeler yapacağız. Yeni jenerasyonlar ekleyeceğiz. Voleybol ordusunu 2 katına 3 katına çıkarmaya çalışacağız İnşallah. İlgimiz alakamız tüm teknik ekip olarak altyapıya yönelmiş durumda. Hızlı bir süreç olacak.

PEKİ, ŞU ANKİ SÜREÇLE İLGİLİ OLARAK NELER SÖYLERSİNİZ?

Aslında bu olayların hiçbirisi olumsuz bir süreç değil. Altyapı harekatı olarak düşünürsen bizim vites düşürdüğümüz değil vites yükselttiğimiz anlamına gelir. Bu ligde kötü dereceler elde edebiliriz. Ama yıllar boyu bizi taşıyacak altyapılar oluşturabiliriz. İyi performanslı oyuncular yetiştireceğimiz oyuncular var. Bir ağaç düşünün. Ağacın üst kısmını gösterdik. Artık ağacın köke doğru büyüyen kısmını gerçekleştireceğiz. Ağacın dışardaki kısmı şimdilik aynı kalacak ama saldığımız bu köklerle daha güçlü olacağız.

dsc_0118.jpg

OYUNCULARIN DURUMUYLA İLGİLİ OLARAK NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ? EKSİK YÖNLERİ ELBETTE VARDIR.

Evet var. Ama saha içindeki durumlarından ziyade saha dışındaki etkenler de onlar için çok önemli. Çocuklarımızın bu süreçte desteğe ihtiyacı olacak. Maç kazanıp maç kaybedebilirler. Dediğim gibi, biz skor olarak bakmıyoruz. Tamamıyla tecrübelenecekler ve bazı şeyleri aşacaklar. Dolayısıyla halkımızdan çocuklarımızın onurlu duruşunda onları izlemelerini, alkışlamalarını ve takdir etmelerini bekliyorum. Bir kötü sonuçta acımasızca yaklaşmaları değil de, olumlu yönden bakarak güçlü geleceğin temellerini kurabiliriz.

EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ HERHANGİ BİR ŞEY VAR MI?

Konya Büyükşehir Belediyesi sporu çok seviyor. Hem yönetimsel olarak hem çalışanlar olarak en üstten en alta kadar herkes elinden gelen çalışmayı yapıyor. Bazen vites düşer, bazen çıkar. Ama biz bu sene altyapımızda vitesi yükselttik. En köklü ve sağlam gelecek için sürece girdik. Bu çocukların arkasında duran herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Başta belediye başkanımız Uğur İbrahim Altay’a, daire başkanımız Cevdet İşbitirici’ye, kulüp müdürümüz Malik Külahcı’ya çok teşekkür ediyorum. Onlar doğru bir karar verdi. Onlar gençlerimize güvendi. Altyapıyla ses getireceğimize inanıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.