Altın rekor üstüne rekor kırıyor

Altın rekor üstüne rekor kırıyor
Ons’da 8 ayın zirvesine çıkan altındaki son gelişmeleri değerlendiren Kiraz Altın İşletme Yöneticisi İzzet Kiraz, “Altın rekor üstüne rekor kırıyor. Ons, bin 880 dolar seviyelerini test etti. Daha önce 2 bin 50, 2 bin 100 seviyelerini görmüştük" dedi.

Ons’da 8 ayın zirvesine çıkan altındaki son gelişmeleri değerlendiren Kiraz Altın İşletme Yöneticisi İzzet Kiraz, “Altın rekor üstüne rekor kırıyor. Ons, bin 880 dolar seviyelerini test etti. Daha önce 2 bin 50, 2 bin 100 seviyelerini görmüştük. Önümüzdeki 6 ay, bir yıl içerisinde altının gramı bin 500 liraların üzerine çıkabilir” dedi.

altin-rekor-ustune-rekor-kiriyor-2.jpg

Yeni yıla yükselişle giren altında Ons altın Mayıs 2022’den bu yana en yüksek seviyeyi görerek bin 881 dolara ulaştı. Dolar endeksindeki değer kayıplarının ardından ons altın 8 ayın zirvesine çıkarken, gram altın ise rekor tazelemeye devam ediyor.

altin-rekor-ustune-rekor-kiriyor-1.jpg

Altın sektöründe yaşanılan gelişmeleri ve beklentileri gazetemize değerlendiren Kiraz Altın İşletme Yöneticisi İzzet Kiraz, “Altın rekor üstüne rekor kırıyor. Ons bin 880 dolar seviyelerini test etti. Daha önce 2 bin 50, 2 bin 100 seviyelerini görmüştük. Altın Ons fiyatının 2 bin 220 dolarları göreceğini tahmin ediyoruz. Önümüzdeki 6 ay, bir yıl içerisinde altının gramı bin 500 liraların üzerine çıkabilir. Seçim ekonomisi içerisindeyiz. Aynı zamanda mücadele verdiğimiz enflasyon var. En son yapılan asgari ücret ve memur zammından sonra haliyle maliyetler esnaf, üretici ve işveren açısından yükseldi. Buda haliyle giderleri arttırdığı için iç piyasada yeniden bazı şeyler zamlanacak. Altın, gümüş, bakır ve demir gibi değerli madenlerin fiyatları da yükselecek. Bunların yanı sıra döviz piyasasında da kıpırdanmalar yaşanacak. Şuan için kur korumalı mevzuat sayesinde biraz baskılanmış gibi görünse de Dolar ve Euro için bu kısa vadeli çözüm gibi gözüküyor. Uzun vadede bir miktar yükseliş gösterecek. Bu da yine altını etkileyecek. Altın ile dövizin ONS’un çarpımı, Türkiye paritesi 31-10 gibi rakamlara böldüğünüzde 24 ayar gram altın, has altının TL fiyatı ortaya çıkıyor. Bunu hesaplaması da borsada yapılıyor. Hem spot piyasalarda hem borsa fiyatlarında hem de reel alım satım fiyatlarında değişkenlik sağlatıyor. Ama uzun vadede altın yatırımcısı zarar etmez, kar eder, kazanır. Yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımız kenarda paraları varsa açıkta kalmasınlar. Altın alsınlar. Altın güvenilir limandır. Altın gibi malınız olsun. Kenarda dursun” dedi.

altin-rekor-ustune-rekor-kiriyor-3.jpg

COİNLER HÜSRANA UĞRATTI

‘Reel dünyada karşılığı olman her şey eninde sonunda kaybetmeye mahkumdur’ diyen Kiraz, “Alt coin ve üst coinlerin sonu da bu oldu. Çok ciddi kazandı, kazandırdı ve insanlar kolay parayı çok sevdiği için hücum ettiler. Sonrasında bir silkeleme operasyonları oldu. Büyük paraları büyük mevduatları olan insanlar buralarda kaybetmezler. Genellikle küçük yatırımcılar az parayla çok kazanç bekleyen insanlar bu platformlara girerler ve en sonunda hüsrana uğrarlar. Bu da hayatın doğasıyla endeksli bir şey. Kimse kimseye hazırdan bir şey vermez. Çalışmadan hiç bir şey kazanılmaz. Bunu bu süreç çok iyi öğretti. Görünen o ki bu platformlardan hızlı çıkışlar devam edecek” diye konuştu.

altin-rekor-ustune-rekor-kiriyor-4.jpg

altin-rekor-ustune-rekor-kiriyor-5.jpg

45 GÜNDE 940’DAN BİN 150 LİRALARA

Son 45 günde altının gramının 940 liralardan, bin 150 liraları bulduğunu hatırlatan Kiraz şu şekilde konuştu: “Yüzde 20’ye yakın yükseliş oldu. Bu sürecin böyle devam edeceğini düşünüyoruz. Yani altının gramının bin 200’leri geçmesi bekleniyor. Tabi ülke dinamikleri de çok önemli. Uluslararası, küresel bazda gelişecek olaylarda çok önemli. Şu an ki görüntüde yükselişin devam edeceğini söylemek mümkün.” Mehmet GÜNNAR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.