Beklenen yağmur Konya’yı kuşattı: Meteoroloji uyardı!

Beklenen yağmur Konya’yı kuşattı: Meteoroloji uyardı!
 Muhabir
Konya’nın haftalardır beklediği rahmet, yağmur olarak toprağa düştü. Dün başlayan, aralıklarla devam eden ve bugün de şehir genelinde etkili olan yağmur şehri adeta baştan aşağı yıkadı. Peki önümüzdeki günlerde hava nasıl olacak?

Beklenilen ölçekte bir kış mevsimini henüz yaşayamayan ve kar hasretini dindiremeyen Konya, yağmurla sevindi. Meteoroloji uzmanlarının tahminleri tuttu. Dün başlayan ve aralıklarla etkili olan yağmur, gün boyunca ve akşam saatlerinde de devam etti.

beklenen-rahmet-konyayi-kusatti.jpg

Bugün de etkisini artırarak yağan yağmurun, gün boyu devam etmesi, aralıklarla etkisini artırması bekleniyor. Yapılan son tahminler doğrultusunda yağmur, Konya il merkezi, ilçeleri ve İç Anadolu Bölgesi genelinde etkili olmaya devam edecek.

Yarın ve Cuma günü de Konya genelinde yağmurun etkili olması beklenirken, haftasonu yağmurun etkisini yitireceği ancak havanın kapalı olacağı, bazı bölgelerde ise yağmur geçişlerinin olabileceği bildirildi.

MERKEZDE YAĞMUR, MERKEZ DIŞINDA KAR

beklenen-rahmet-konyayi-kusatti1.jpg

Şehir genelinde etkili bir şekilde devam eden yağmur, şehrin özellikle yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde oldu. Hava sıcaklık değerlerinin şehrin yüksek kesimlerinde 0 derece ve altına düşmesi ile birlikte yağış, kara dönüştü. Kar yağışı Bozkır, Hadim, Taşkent, Hüyük, Derbent ve Derebucak ilçeleri başta olmak üzere Orta Toroslar ve yakın bölgelerinde kurulu bulunan ilçelerde beyaz bir örtü oluşturdu.

SEL VE SU BASKININA KARŞI DİKKATLİ OLUNMALI

beklenen-rahmet-konyayi-kusatti5.jpg

Önceki gün Akdeniz Bölgesi’nin genelinde etkili olan yağmur, şiddetini artırınca Antalya başta olmak üzere bölgedeki birçok yerleşim yerinde sel ve su baskını gibi sorunları da beraberinde getirmişti. Yoğun yağmur nedeniyle oluşabilecek ulaşımda aksamalar, sel ve su baskını gibi olumsuzluklar karşısında vatandaşlar tedbirli olmaları yönünde uyarıldı.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.