CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse:

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse:
"Bu coğrafyada ezilen, hor görülen, dışlanan kadınların sesi olmak için mücadeleye soyunduk"

ADIYAMAN (AA) - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, "Bu coğrafyada ezilen, hor görülen, dışlanan kadınların sesi olmak için mücadeleye soyunduk" dedi.

Köse, çeşitli ziyaretler için geldiği memleketi Adıyaman'da partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Ankara'daki terör saldırısına değinen Köse, ülkede çok kanlı olaylar yaşandığını belirterek, olay yerine gidip sessiz bir yürüyüş eylemi gerçekleştirdiklerini ve bu acının Türkiye'nin birçok bölgesine dağıldığını ifade etti.

Köse, şehit sayısının ve kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığını vurgulayarak, iktidarın bir an önce bunlara çözüm bulması gerektiğini bildirdi.

CHP'nin kadına yönelik şiddetle mücadeleye devam edeceğini kaydeden Köse, "Bu coğrafyada ezilen, hor görülen, dışlanan kadınların sesi için bu mücadeleye soyunduk. Ben bu coğrafyada yaşayan kadınların sorunlarını biliyorum. Bizzat yerinde tespit ettiğimiz için biliyorum. Neye ihtiyaçları olduğunu biliyorum. Bölge kadınlarının sesini Ankara’da, Cumhuriyet Halk Partisi'nde duyurmak için bu yola çıktım. Ben örgütün adayı olarak yola çıktım. Türkiye’de kadın örgütünün güçlenmesi anlamında, kadın sorunlarının çözümü anlamında, elimden ne gelirse deneyeceğim. Gücüm yettiğince hayatın her kademesinde kadınlarımızla birlikte olacağım" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.