'Çıkış noktamız ırkçılık ve İslam düşmanlığı'

'Çıkış noktamız ırkçılık ve İslam düşmanlığı'
Der Wisch dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Yavuz, "Çıkış noktamız, ırkçılık ve İslam düşmanlığı. Şu an ırkçılık ve İslam düşmanlığı Avrupa'da çok revaçta ve popüler bir şey oldu artık." dedi

Almanca olarak Avusturya'da yayınlanan Der Wisch dergisine ilişkin AA muhabirine bilgi veren Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yavuz, "Der Wisch" kelimelerinin Almanca'da müsvedde kağıt anlamına geldiğini belirterek, "Biraz iğneleyici söz, gereksiz bir söz manasında." diye konuştu.

Ana alanlarının Avusturya, Almanya ve İsviçre'nin Almanca konuşulan bölgesi olduğunu dile getiren Yavuz, "Yaklaşık 100 milyon kişilik bir kitleden bahsediyoruz. Çıkış noktamız, ırkçılık ve İslam düşmanlığı. Şu an ırkçılık ve İslam düşmanlığı Avrupa'da çok revaçta ve popüler bir şey oldu artık. Toplumun tamamen ortasına doğru kaymış bir durumda. Buna karşı bir söylem geliştirmenin peşindeyiz." değerlendirmesini yaptı.

"Amerika kıtasının Kristof Kolomb öncesinde Müslümanlar tarafından keşfedildiğini Almanca olarak bastık"
Der Wisch'i her yıl özel bir sayı ile süslemek, bütünlemek istediklerinin altını çizen Yavuz, Frankfurt Üniversitesi profesörlerinden Fuat Sezgin ile özel bir sayı hazırladıklarına dikkati çekerek, şu bilgileri verdi:

"Bizim Frankfurt'ta da bir yerimiz mevcut. Fuat hocanın nezaretinde de bu işleri kotarmaya çalışıyoruz. 'Amerika kıtasının Kolomb öncesi Müslümanlar tarafından keşfi' tezinin ilk defa Almanca olarak kitaplaştırma projemiz vardı hocayla. Özel bir sayı yaptık ve Amerika kıtasının Kristof Kolomb öncesinde Müslümanlar tarafından keşfedildiğini ilk defa özel sayımızda Almanca olarak bastık. Bundan sonra da bu tip yıllık yapmayı düşünüyoruz hocayla. Yani özel seçilmiş konular etrafında birkaç makalesini birleştirip, kitap olarak yayımlamak istiyoruz."

Kara: "Biz ilk defa bir pencere açtık"
Derginin Sanat Direktörü Ramazan Kara da dergiye gençlerin sahip çıktığına vurgu yaparak, "Der Wisch'in güzelliği, özelliği, Alman topluluğuna, orada yaşayan ve doğan Müslüman gençlerin sesi olmasıdır. Biz ilk defa bir pencere açtık. Bu pencereden de orada yaşayan Almanlara içeriye baktırıp, Müslümanların dünyasına yani zihin dünyamıza bakmalarına vesile oluyoruz. Özelliği bu." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.