Devlet elini çekti!

Devlet elini çekti!
5 engelli çocuk annesi Döndü Akhan çocuklarına verilen ödeneğin kesilmesine tepki göstererek, “Devletimiz benim çocuklarımı düşünerek, bu evde ve ortamda bakamayacağımı ifade ederek ödeneği kesiyorsa 6 aydır sağ mıyız aç mıyız diye niye sormuyor?” dedi

 

Karapınar’a bağlı Hotamış Mahallesi’nde anneleri ile birlikte yaşayan 5 engelli çocuk devlet tarafından kendilerine verilen ödeneğin kesilmesi ile şok yaşadı. Anne Döndü Akhan (59) 7 çocuğundan 5’inin engelli olduğunu ifade etti. Engelli kardeşlerden engellilik oranı yüzde 60 olan Huriye (31), engellilik oranları yüzde 90’dan yüksek olan Aybüke (15), Sümeyra (19), Orhan (21) ve Ramazan Akhan (29), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kendilerine ödediği aylığın kesilmesi şokunu yaşıyor.

devlet-elini-cekti-(23).jpg

ÇOK ZORUMA GİTTİ

Anne Döndü Akhan, “Aldığımız aylık ödenek nisan ayında kesildi. Niye kesildiği ile ilgili bir bildiri de yapılmadı. En çok zoruma giden konu da bu! Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ilgili yerlere gittim. Bana çocuklarıma bakamayacağımı, evin ortamının uygun olmadığını söylediler. Evimize gelip bakmadılar bile. Bana deseler ki eksikleriniz şunlar diye ben onları tamamlarım. Yavrularımı benden alıp bakım evlerine yerleştireceklermiş. Ben yavrularım olmadan yaşayamam” dedi.

devlet-elini-cekti-(6).jpg

BABA KIBRIS GAZİSİ

Çocukların babasının Kıbrıs Gazisi olduğunu söyleyen Akhan, eşinin askere gitmeden önce çok zeki ve çalışkan birisi olduğunu ancak gazi olup döndüğünde muhakeme yeteneğini kaybettiğini ifade etti. Akhan, “Eşim şu anda bizimle de değil. Çekti gitti yapamadı buralarda. Kıbrıs’ta arkadaşı kucağında şehit olmuş. Kendisi de gazi olmuş. O günleri hatırladıkça kendisini kaybediyordu. Çocuklarımızın bu hallerine de dayanamadı ve gitti” şeklinde konuştu. (Mustafa Kömürcü)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.