Fatih Erbakan'dan gündemi sallayacak asgari ücret önerisi

Fatih Erbakan'dan gündemi sallayacak asgari ücret önerisi
 S. Yazı İşleri Müdürü
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, asgari ücret önerisiyle duyanları şaşırttı.

Rahmetli Necmeddin Erbakan'ın memurlara yüzde 100 zam vermesinin ardından oğul Erbakan'dan babasını aratmayacak asgari ücret önerisi geldi.

Fatih Erbakan, asgari ücret seviyesinin 23 bin TL seviyesine getirilmesi gerektiğini söyledi.

"23 BİN TL SEVİYESİNE GELMELİ"

Erbakan, "2023 yılında iki kez zam yapıldığı halde asgari ücret bugün gıda ihtiyacını dahi karşılayamayacak noktaya gelmiştir. Siz yüzde 36'lık bir tahminle ve bir sefere mahsus zam yapmanız halinde 2024 yılında milyonlarca asgari ücretliyi açlığa mahkum etmiş olursunuz. Yeniden Refah Partisi olarak pek çok sendikaların da ifade ettiği gibi iki asgari ücretin en azından yoksulluk sınırında olması gerektiğini ifade ediyoruz. Bugünkü yoksulluk sınırını hesap edersek, asgari ücretin 23 bin lira seviyesine getirilmesi lazım ki en azından bir ailede iki asgari ücret alındığı zaman o aile yoksulluk sınırının altında kalmadan hayatını devam ettirebilsin. En düşük emekli aylığı ise en az asgari ücret düzeyine yükseltilmelidir." diye konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.