Oktay Mermer

Oktay Mermer

Geçmiş tarihten SİYASİ DERSLER…

Geçmiş tarihten SİYASİ DERSLER…

 

Tarih geçmişten ders alınması için ve ders almaya yönelik tedbir alınması amacı ile yazılır,  anlatılır.

 

Siyasi geçmişimize baktığımızda, onlarca siyasi partinin yok olduğunu görüyoruz.

Bunun yanında mevcut siyasi partilerinde hükümette görev alma sürelerinin çok kısa olduğu veya kısa zamanda el değiştirdiği çoğumuz tarafından bilinmekte.

Acaba tüm siyasi partiler, seçim hazırlıklarında geçmiş siyasi tarihi okuyup, araştırıp ona göre bir programla mı yola çıkıyorlar?

Ya da kaç siyasi parti geçmiş siyasetten ders alıyor?

Bunlar irdelenmiş olsa günümüzde başarı grafiklerini artırdıklarını çok daha rahat göreceklerdir.

80 ihtilal sonra 8 yıl üst üste 2 dönem iktidarda kalan Anavatan Partisi birden siyasi hatalar sonucunda eriyip küçülmüştür.

Şu an ismi var olup, zamanında koalisyonlarda yer alan fakat çok uzun zamandır barajı aşamayan partilerde bunun bir örneğidir.

Demek ki yapılan hatalar, halk tarafından affedilmiyor.

Halk hizmete oy veriyor. Halk hiçbir siyasi partinin kara kaşı kara gözüne sevdalı değil.

Birileri göreve gelirken bir yerden güç alarak geliyorsa, hem o görev yaptığı kuruma hem de o güç aldığı kişiye zarar veriyor demektir.

Makamlarına değer katmıyorlar, makamlarından değer alıyorlarsa en büyük tehlike buradadır.

Makamlar gelip geçicidir. Makamlarındaki gücü Allah rızası için aldığı maaşı hak edecek şekilde ve terazinin topuzundan tutarak yapmıyorsa vah ahirette haline.

Yine makamlar verilirken, liyakat, sadakat ve ehil olma şartları göz alınmıyorsa, o görevi alan kadar o göreve atayanda sorumludur.

Güçlü ANAP hükümeti döneminde. 1987 Genel Seçim sonrası Başbakan Özal gazetecilerin ekonomik konularla ilgili sorularını yanıtlarken “Seçimlerden önce zam yapacak kadar aptal mıyım? ” demesi.

26 Mart 1989 günü yapıl. İl Genel Meclisi seçimleri baz alındığında % 28.71 oy alan SHP birinci parti olmuş. SHP, başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 39 ilin belediye başkanlıklarını kazanmış. Bunu 16 ille DYP, 5 ille Refah Partisi, 3'er ille takip etmesine neden olmuştur.

Bu halk siyasi tarihi iyi biliyor. Siyasetçilerin seçmen kadar  iyi bildiğini sanıyorum.

Vatandaşın derdini sorununu çözemiyor, kapılarınızı açmıyorsanız, sizde farklı şeyler beklemeyin. Emekliliğe hazır olun.

Vatandaşa hizmet için yarışmıyor, rant düşünüyorsanız, ahirete de hazır olun.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu millete insanca yaşamanın yolunu açtı.

Sağlık, insan için olmazsa olmazdır. Sağlıkta devrimler yaptı. Sosyal güvenceye göre hasta bakımı, hasta ilacı ortadan kalktı, tüm modern hastanelerde tüm insanlar eşit haklarda tedavi görür hale geldi. İlaçlarını alır oldu.

Ulaşımdan tutun, eğitime, sosyal yardımlaşmaya (yaşlı ve engelli için) her türlü teknoloji vatandaşın hizmetine sunuldu.

Kendi savunma sanayimiz olan fabrikalar uyandırıldı, yerli, uçak, helikopter, roket, silah, tank ve birçok araç gerecimiz yerli üretim envanterine girdi.

Eeeee bunları yapan lidere birileri ayak bağı oluyor ise bu millette o ayak bağı olanları ortadan kaldırmasını da bilir.

Siyasi parti temsilcileri, seçtiğiniz, bürokratları, il ilçe teşkilatlarını, yerel yönetim ve milletvekillerini halka hizmet etmeyecek, önce can sonra canan diyecekse tarihte sizde yerinizi alırsınız.

Biz Reis’e inanıyor ve güveniyoruz.      

Millet arayış içinde ise arayışı bu saydığım yapıdaki kişilerin yüzünden, son bir kez daha hatırlatıyorum.

Ülkenin istikrarlı gelişimine kimsenin durdurmaya, çomak sokmaya hakkı yoktur bu da böyle biline…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR