Halil Özkan

Halil Özkan

Hobicinin gözdesi Flower Horn

Hobicinin gözdesi Flower Horn

Öncelikle bu güzelim canlıyı beslemeye karar verdiyseniz eğer öncelikle almadan önce iyice bir araştırmak gerekiyor nasıl bir balıktır ne yer ne içer hangi şartlarda yaşar akvaryum ortamı nasıl olmalı tüm bu detayları öğrendikten sonra o balığı sahiplenmek daha sağlıklı olacaktır.

Bakamayacağınız özellik de ise harap edip balık almanın bir anlamı olmaz.

FLOWER HORN SEÇERKEN UYANIK OLMALIYIZ

Birçok akvarist Fh’yi alırken biraz kaliteli ve pahalı balık olduğu için ben alırım onu üretirim çoğaltıp satarım gözüyle bakıyor iş böyle olunca da neticede hüsrana dönüşüyor. Fh’yi almadan önce balığın kalitesini, rengini iyice araştırmak incelemek gerekir. Sağlık durumunu göz ardı etmemeliyiz neticede bir tanesi ortalama 400 lira kadar bir bütçe tutuyor bu para çok gelebilir size ama kaliteli orijinal bir Fh bu paranın kat ve kat bize görsel şölen olarak sunuyor. Almadan önce uyanık olup o balık hakkında ustalaşmış kişilere danışmakta fayda var. Hastalıklı olup olmadığını, çiçeğinin düzgün olup olmadığını, ithal gelip gelmediğini bilmemiz gerekir. Yoksa balık zor şartlarda yaşayamaz ölür. Amacımız iyi kaliteli gelecek nesilleri bir önceki nesillerden güzel Flower Hornlar çıkabilmektir.

FLOWER HORN'UN AKVARYUM ŞARTLARI UYGUN OLMALI

Akvaryum macerasında yeniyseniz bu balıktan uzak durun bu biraz tecrübe isteyen bir balıktır. Asabi ve ağır abidir 400- 500 litre akvaryumda tek yaşar siz 200 litreye 5-6 Fh doldurursanız o akvaryumun halini düşünemiyorum geriye sadece enkaz kalır.

Alacağımız Flower Horn çok iyi bakıldığı takdirde ayda 2.5, 3 cm boy atar ve akvaryum hacmi bunun için çok önemlidir 1 CM boyundaki FH için en az 10 litre hacim şarttır. Gelelim balığın akvaryumun ortamına uyup renk değiştirmesidir. Taban Kahve Krem Kiremit Renkler olmalıdır marka olarak vitesand doğal çakılı tercih edilmelidir. Arka fon olarak tek renk olarak turkuaz ya da lacivert renk Stickers yapıştırmanız(reklamcı da satılır) gerekmektedir. Dekor olarak taş ve yiyemeyeceği boyutlarda kalın bitkiler tercih edebilirsiniz. Akvaryuma ışıklandırma takmakta çok önemlidir özellikle grolüx ve daylight renkli ışıklar tercih edilmelidir her balığın ışığa ihtiyacı vardır hem yapay hem de doğal ışık olarak. Arada ayna koyarak balığın genetik olarak sinirlenmesi de ayrıca unutulmamalıdır. Balığınız akvaryum ortamına alıştıktan sonra zıplayıp yem yeme, kendini sevdirme ve sizi takip etme özelliklerini de akıl ederler.

Bağırsakları aşırı hassas, doymayı bilmeyen canlılardır ve yemlerin renklerin deki, kafa yapmalarındaki önemi çok büyüktür. Bol çeşit onlar için çok iyi olacak ama diyetini çok iyi ayarlamak lazım yoksa balık iç parazit geçirebilirler. Yemlerin kalitesine çok önem vermeliyiz. Değerli bir balığa kalitesiz ve uygun olmayan yem verip boşuna beslemenin amacı yoktur.

1-148.jpg2-133.jpg3-114.jpg3-114.jpg3-114.jpg4-080.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR