Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONYA ALTI İLE ÜSTÜ İLE EMİN ELLERDE…

KONYA ALTI İLE ÜSTÜ İLE EMİN ELLERDE…

Kansızların son Kayseri saldırısının ardından birileri ekrana çıkıyor Konya, Kayseri, Erzurum diye hedef gösterip milleti telaşlandırıp panik havasına sokmaya çalışırken, bir kısmımızda gaza gelip “yok şu plakalı araç, yok bombacı bu mu?” diye kabuslar görmeye başlıyoruz.

Artık millet olarak biraz daha bilinçli ve şuurlu olmak zorundayız. Beklenmedik olaylara daha aklıselim yaklaşıp daha vakur durmalıyız. Tüm bunları yaparken de hep uyanık ve dikkatli davranmalıyız.

Bunları yaparken de kuruntulardan, var sayımlardan, geçmişten kendimizi süratle sıyırmalıyız.

Bugün izninizle sizlerle iki ayrı konuyu paylaşmak istiyorum.

HAVA LOJMANLARINDA ARTIK KUR’AN-I KERİM VE MEVLİD-İ ŞERİF OKUNUYOR

İçimizde belki hatırlamayan yoktur. Şu 15 Temmuz hain kalkışmada, darbe girişiminde, Konya Hava Üssü olarak içinden Konya’yı ve Konyalıyı utandıran komutanları çıkarmıştı. Bu millet de, haklı olarak duvarlara tırmanmış tankın önüne yatmış yüreğini ortaya koymuştu.

Tabii o günlerin ilk paniğini attıktan sonra bu kez Konya olarak bizleri mahcup eden bazı çirkinliklerin de olduğunu öğreniyorduk. Bizlerden birileri Hava Lojmanlarının duvarına çıkıp suçlu suçsuz ayırımı yapmaksızın “Bunların karıları bize helal. Karıları alın” diye bağırmış.

Hainlik nasıl affedilmez ise bu tür ifadeler de bizim inanmış o güzel insanlarına yakışmayacak cümlelerdir.

Bu devlet başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu inanmış millet ile o darbe girişimini çabuk bertaraf etmişti.

Hava üssündeki o hainler tek tek yakalanıp adalete havale edilirken, başta 3. Ana Jet Üs Komutanlığı Türkiye’nin en seçme pırıl pırıl yürekli korkusuz dört dörtlük demokrasiye, cumhuriyete Cumhurbaşkanına inanmış komutanlarla donatılıyordu.

Hava Kuvvetleri Komutanlığının en seçme isimleri artık şehrimizdeydi.

Dışarı için korku salan her an Suriye, Irak ve Kandil’e gidip gelen gerektiğinde vuran bu komutanlar içerde de ilk başka Sayın Cumhurbaşkanımızı havada koruyan ve kollayan takım oluyorlardı.

Ve dün Hava Lojmanlarında bu pırıl pırıl komutanlardan birisinin babasının Mevlid-i Şerif’i vardı. Subay, astsubay tüm rütbeliler eşleri ve çocukları ile buraydılar. Sadece rütbeliler ve eşleri mi? Konya Cumhuriyet Başsavcımızdan Emniyet Müdürümüze şehri yönetenler de buradaydı. 

Hani herkes dediği bir söz vardır, şahsen ben de çok inanırım “zaman en iyi ilaç”tır diye.

İşte 5 ayın ardından Hava Üs Komutanlığından Hava Lojmanlarına neler görüyorduk.

Söyleseler inanmazdık. Belki sizler de inanmazsınız diye birkaç foto çektim hatta video da çektim.

 

2-118.jpg

3-097.jpg

Dün Hava Kuvvetleri Komutanlığı adına Konya’da bir ilk bir tarih yaşanıyordu.

KONYA POLİSİ KUŞ UÇURTMUYOR

Konya rahat olsun, bizler hep birlikte dikkatli ama rahat olalım derken detaylarını yazamadığımız bazı gerçekleri üstün körü geçmek zorunda kalıyoruz.

Konya polisi, MİT’i, askeri istihbaratı ile bugüne kadar olduğu gibi Allah nazardan saklasın hâlâ dört dörtlük bir mücadele veriyor.

Alın belki de hiçbir zaman resmi olarak açıklanmayacak ama delilli ispatlı bir gelişme.

Konya’mızda şehrin göbeğindeki bir otoparktan bir pikap çalınır. Konya polisi bizleri için sıradan bir oto hırsızlığı gibi görünen bu basit (!) olay için kendi içerisinde alarma geçer. MOBESE’ler taranır. Pikabın parkta camını patlatıp götürenler BMW marka araçla buraya gelirken ve son derece profesyonelce bu işi yaparlar. Konya polisi aracı sabaha karşı bulur.

O basit hırsızlık (!) olayı Allah korusun falanca şehirde ya da Konya’da bir bombalı araca dönüşebilir mi?

Evet.

Ama hep diyoruz ya Konya’yı yönetenler, valisi başkanları, bürokratları, hukukçuları herkes tam bir takım olmuş tek kelime ile “toplu defans toplu hücum” yapıyorlar.

O zaman hep evliyalar, erenler şehri olarak kabul ettiğimiz Konya’da toprağın altındakilerle ve üstündekilerle huzurluyuz güvendeyiz.

Yalnııııız.

Biraz daha dikkatli biraz da uyanık olmakta biz sade vatandaşa düşüyor. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Üç biIinmeyenli bir denkIemdir hayat; sabır, şükür ve dua.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Cenaze namazlarının kılındığı cami önlerinde ve çevresinde ister yaya isterseniz sürücü olalım biraz daha sakin ve saygılı olduğumuz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR