Tunus'ta toplumsal uzlaşı çabaları

Tunus'ta toplumsal uzlaşı çabaları
Nahda Hareketi Lideri Gannuşi:- "Tunus'un birlik ve beraberlik içinde ilerlemesi için geçmişin sayfalarını kapatması gerekiyor"

Tunus'ta genel af çıkarılması ve ulusal fon oluşturularak geçmişte askıda kalan meselelerin çözümlenmesinin hedeflendiği bildirildi.

Nahda Hareketi Lideri Raşid Gannuşi Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, "Tunus'un birlik ve beraberlik içinde ilerlemesi için geçmişin sayfalarını kapatması gerekiyor." dedi.

Gannuşi toplumsal ve siyasi sükunetin sağlanmasına dönük askıda kalan konuların kapatılması için geçmişte zarar görenlerin tazminatlarının karşılanması hedefiyle genel af ve ulusal fon oluşturulması teklifinde bulunduklarını belirtti.

Tunus'ta yurtdışına çıkış yasağı bulunanlar, hapistekiler, hapse girme endişesi yaşayanlar, işten atılanlar gibi çok sayıda insanın bulunduğunu dile getiren Gannuşi "Ülke artık bu sorunları kaldıracak güçte değildir." şeklinde konuştu.

Gannuşi, bu sorunların bir adımla çözülmesi ve bunun için üzerinde düşünülmesi gereken bir konu olduğunu söyledi.

Tunus dile getirilen sorunların çözümü talebiyle çok sayıda protesto ve oturma eylemlerine sahne oluyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.