'Üniformamızı Üzerimizden Zorla Çekip Aldılar'

'Üniformamızı Üzerimizden Zorla Çekip Aldılar'
FETÖ mensubu subayların baskısı ve işkencesi nedeniyle Kuleli Askeri Lisesini 2. sınıfta bırakmak zorunda kalan Ural, kendisine bunları yapanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyor

 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu subayların baskısı ve işkencesi nedeniyle Kuleli Askeri Lisesini 2. sınıfta bırakmak zorunda kalan 23 yaşındaki Mehmet Ozan Ural, kendisine bunları yapanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyor.

Bodrum ilçesinde yaşayan Ural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, o dönemde yaşadıkları psikolojik travmayı halen üzerinden atamadığını söyledi.

Ural, okula başladığı ilk dönemlerin çok güzel geçtiğini ancak askeriyenin içinde bulunan bazı kişilerin gruplaşmalarla ayrımcılıklarla kendinden olmayanları uzaklaştırmaya çalıştığını öne sürerek, yapılan baskı ve yıldırmalarla birçok insanın hayalleriyle oynandığını ifade etti.

Askerlik eğitiminin zor olduğunu ancak bunun yapılan bazı uygulamalarla daha da zor hale getirildiğini vurgulayan Ural, "Askerliğin lisesi de, harp okulu da çok zor fakat psikolojik olarak o kadar baskılar ve gruplaşmalar gördüm ki anlatamam. Benim devrelerimin çoğu ihraç edildi ya da ayrıldı." dedi.

Ural, yaşadığı bu sıkıntıları paylaştığı ailesinin "askeriyede bu tür sıkıntıların olmayacağını" düşünerek kendisine çok fazla inanmadığını belirtti.

Askeri üniformayı giymenin kendisini onurlandırdığını fakat devamını başaramadığını belirten Ural, "Bunu sizin üzerinizden zorla birilerinin çekip alması çok zor bir durum. Bırakmak istemiyorsunuz ancak bunu zorla alıyorlar. Bunu yapmazsan size leke atmakla, hayatınızı söndürmekle tehdit ediyorlar. Üzerinizden o üniformayı zorla alıyorlar." diye konuştu.

-"Oğlum doğru söylüyormuş"


Ural'ın babası emekli öğretmen Yusuf Ural da oğlunun küçükken sadece asker olmayı hayal ettiğini anlattı.

Ural, oğluna komando dansı yaptırılarak özellikle dizlerinde derin yaralar oluşturulduğunu ve bir dönem de hastanede tedavi altında tutulduğunu vurguladı.

O dönemde FETÖ olaylarının ne olduğunu bilmedikleri için oğlunun söylediklerine inanmadığını aktaran baba Ural, şöyle dedi:

"Benim ders yönünden oğlumdan hiçbir şikayetim yoktu. Onun her şeyine güveniyordum. Oğlum doğru söylüyormuş. Oğlumun yediği dayakları ve anlatılanları öğrendim. Oğlumu gülerek oynayarak gönderdim ama oğluma ve bize baskılar yapıldı. Biz bunu anlayamadık."

Lisedeki rütbeli bazı personelin, oğlunun okuldan alınması için kendilerini uyardığını dile getiren Ural, "Bana 'böyle çocukların bu okuldan gitmesi lazım' dediler. Ben de 'niye gidecek ki' dedim. Onlar da 'siz almazsanız biz herhangi bir şey uydurup bunu atacağız' dediler. Daha sonra da çocuğumuzu okuldan aldık." diye konuştu.
 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.