Yenilenebilir enerjide çığır açan uygulama

Yenilenebilir enerjide çığır açan uygulama
Doğal Jeotermal Enerji Sistemleri petrol kömür ve doğal gaz kullanımının önüne geçerek tükenmeyen enerji kaynaklarından yararlanarak ısı üretiyor.

Toprak, Su ve Hava Kaynaklı ısı pompası ile yıllardır yenilenebilir enerji sistemleri sektöründe hizmet veren sistem, kullanıcılarına tamamen doğal enerji sunuyor

Dünya nüfusunun giderek artmasıyla doğal kaynak tüketimi hat safhaya ulaştı ve yakın gelecekte kontrollü şekilde kullanılmazsa tamamen tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Yapılan araştırmalara göre çok önemli birer enerji kaynağı olan petrol, kömür ve doğal gaz, yeni yataklar bulunmazsa, aşırı kullanılmaları nedeniyle çok kısa bir zaman sonra tükenecek.

BU ENERJİ ÇOK DOĞAL

İsveç’te sektörün devi NIBE ile 2009 yılından itibaren Exclusive distribütörlük anlaşması sağlayan ve Türkiye dağıtım ve servis ağı hizmetlerini üstlenen Doğal Jeotermal Enerji Sistemleri petrol kömür ve doğal gaz kullanımının önüne geçerek tükenmeyen enerji kaynaklarından yararlanarak ısı üretiyor.

Toprak, Su ve Hava Kaynaklı ısı pompası ile yıllardır yenilenebilir enerji sistemleri sektöründe hizmet veren sistem, kullanıcılarına tamamen doğal enerji sunuyor. Yaz aylarında yeryüzü, Güneş’ten aldığı enerjiyi toprak, su ve kayada depolar ve bu enerjiyi havaya nazaran uzun süre muhafaza eder. Doğal Jeotermal Enerji Sistemleri muhafaza edilen ısıyı ürettikleri ısı pompasıyla evlere dağıtıyor. Toprağa sondaj yöntemi, toprağa serme yöntemi, hava yöntemi, sudan suya yöntemi ve suya serme yöntemiyle her mekâna uygun çeşitler sunan şirket tükenmeyen enerji kaynaklarını kullanarak ısı üretiyor.

yenilenebilir.jpg

KARBONDİOKSİT GAZI ÜRETMEYEN ISI SİSTEMİ

NIBE ısı pompası, yeryüzünde depolanmış enerjiyi bulunduğunuz ortamlara taşıyarak  tüm yaşam alanları için en uygun çözümleri sunuyor ve büyük ölçekli mekânları da yaşanabilir kılmakta. Çalışırken iklime, hava koşullarına dolayısıyla insan sağlığına zarar veren hiçbir gaz çıkarmaz. Diğer sistemlerdeki gibi CO2 gazı üretilmez. Yakıt kullanılan sistemlerde karşılaştığımız küresel ısınmaya neden olan sera gazı etkisi, bu sistemde yer almıyor. Sadece bireysel ve şu anki sağlığımızı değil gelecek nesillerin sağlığına da olumsuz etkisi olmayan sistemin içerisinde kullanılan bileşim de zehirsiz.

 Isıtma, Soğutma, Sıcak su ve havuz suyu ısıtması sağlayan toprak, su ve hava kaynaklı ısı pompaları, enerjinin daha da önem kazandığı günümüz dünyasında Türkiye’de  yeni kabul edilen yasalar dâhilinde daha çok tercih edilmeye başladı. Bu sistemin yaygınlaşmasıyla küresel ısınma etkilerinin azalması ve daha sağlıklı bir hava solumak mümkün hale gelebilir.

(Haber: Ebrar Küçükakın)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.