Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

1 Puan, İyi Puan

1 Puan, İyi Puan

Spor Toto Süper Lig’in en kısır haftalarından birini geride bıraktık.  Oynanan 9 karşılaşmada, futbol severler sadece 16 gol görebildiler. Genele bakarsak golün az mücadelenin çok olduğu bir haftayı geride bıraktık. Gol anlamında Kayseri halkı haftanın en gollü maçını izlerken biraz daha şanslıydı. Takımlarından bir tanesinin adeta havlu atması ise Kayserispor’a gönül verenleri biraz üzdü.  Bu hafta 4 maç berabere biterken 3 maç futbol severler gol göremedi. Bu maçlardan biri de Torku Konyaspor-Trabzonspor maçıydı.

Maç esnasında, belki her şey Torku Konyaspor’un istediği gibi olmadı, ama şunu da açık yüreklilikle söyleyebilirim Torku Konyaspor’un istemediği hiçbir şey olmadı. Biz Konyalılar olarak takımımıza çok haksızlık ediyoruz ya da diğer takımları gözümüzde çok büyültüyoruz. Maçın başlayıp 90.dakika bitiş düdüğüne kadar Trabzonspor’un pozisyonu yok, bir iki tane pozisyoncuk var diyebiliriz. Bu takım UEFA Avrupa Ligi’nde gruplardan namağlup çıkmış bir takım. Torku Konyaspor tarafında ise bugün tribünler Gekas’ı çok ama çok aradı, Thorvaldsson ise beni tamamen hayal kırıklığına uğrattı, geçen hafta attığı gol ile özgüvenini yakalar bu maçta onun için bir fırsat, golünü atar diye düşünürken, o bu şansı kötü ama çok kötü kullandı. Bana göre bu takımda direkt oynayabilecek bir oyuncu olmadığını bu maçta fazlasıyla gösterdi. Bence bu şansı bir kez de olsa Recep’e vermek gerekiyor. Orta alanda artık alıştığımız Hlep resitalini izledik oyundan çıkana kadar, Djalma kaçırdığı golde saç baş yoldursa da maçın genelinde iyi idi. Geri dörtlü neredeyse hatasız oynadı. Kaleci İtandje belki kariyerinin en rahat 90 dakikasını tamamlarken Borek vasatı geçemedi, çektiği şut gol olsa çok şık olacaktı. Hasan Kabze duracağı, vuracağı yeri oyuna katkısı ile görmezden gelinemez ama Gekas’la yakaladığı uyumu Thorvaldsson’la yakalayamadı. Bazıları Mesut Bakkal’ın oyuna müdahalede geç kaldığını düşünebilir. Durumu, ligdeki pozisyonu, oynadığı oyun, ne olursa olsun rakip Trabzonspor ise,  maçı ne kadar hak da etseniz 1 puan iyi puandır. Bu maçta alınan 1 puanın kıymetini ilerleyen haftalarda daha net göreceğiz. Hoca da bunu düşünmüş olmalı ki oyun gidişine fazla müdahale etmedi. Torku Konyaspor bu sezon galibiyet almak için bastırıp, bastırıp kontradan çok maç verdi, bu yıl son örneğini Elazığspor maçında görmüştük. Selim ile Vukovic’in uyumu gerçekten çok iyi oldu. Selim sağ stoper mevkiinde sola göre çok daha başarılı oluyor. Vukovic takımda hiç sırıtmadı ve beğendiğimi söyleyebilirim. Torku Konyaspor’un sezon başından beri içerde, dışarda oynadığı tüm maçlarda en güzel yönetimi gösteren hakem Hüseyin Göçek’i kutlamak istiyorum, demek ki hak geçilmeden de maç yönetilebiliyormuş. Torku Konyaspor’un asıl maçı ise özellikle son haftalarda aldığı sonuçlarla dikkat çeken Kayseri Erciyes maçı olacak. O maçta Torku Konyaspor yenemese bile, yenilmemesi gereken bir maç. Torku Konyaspor’a kalan 11 haftada maksimum 12 puan yetecektir. Olmazsa olmazı bana göre önümüzdeki 2 maç alacağı puan ya da puanlar olacaktır.

Son söz gene taraftara, gerçekten açık yüreklilikle söyleyebilirim ki, son haftalarda tribün ve sahiplenme adına gerçekten güzel görüntüler ve bilinçli taraftar görmeye başladık.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR