10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Ve Atatürk Haftası

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Ve Atatürk Haftası
Konya Valisi Erol, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı

 Konya Valisi Muammer Erol, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolaysıyla bir mesaj yayımladı.

Erol, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yılında büyük Türk milleti ve Konyalılar olarak her yıl olduğu gibi sevgi, saygı minnet ve rahmetle anıldığını belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün siyasi ve askeri dehası, devlet adamlığı, fikirleri, başarıları ve düşünceleriyle sadece Türk tarihine değil dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmış büyük bir komutan, bir düşünce adamı ve lider olduğunu vurgulayan Erol, şunları kaydetti:

"Türk milletinin refahı ve mutluluğu için sürekli yeniyi ve mükemmeli arayan anlayışı, çağın ruhunu ortaya koyan doğru, gerçekçi ve bilimsel yaklaşımları, evrensel fikirleri, meşruiyetçi çizgisi, insani değerlere ve özgürlüğe olan bağlılığı, onu dönemin diğer liderlerinden ayırmaktadır. Çağdaş, laik, demokrat  ve sosyal  bir  hukuk  devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük Türk milletinin  geçmişten  geleceğe en değerli ışık kaynağı,  büyük  kahraman, asker  ve  devlet   adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda hep birlikte yürümeye devam etmeli, 10 Kasımları da onu anlama ve emanetlerine sahip çıkma adına en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Gönüller sultanı Hz Mevlana; 'Gönüle giren gözden ırak olsa ne olur' diyor. 76 yıl önce aramızdan ayrılmış olsa da milletçe biliyoruz ki, Atatürk miletimizin gönlündedir. Onun yaktığı meşale hiç sönmeyecektir. Büyük türk milleti onu ebediyete kadar kalbinde yaşatacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.