Murat Baydar

Murat Baydar

11 Mayıs 2014’ten beri 3 golü göremedik

11 Mayıs 2014’ten beri 3 golü göremedik

         Torku Konyaspor, Mersin İdmanyurdu maçına çıkarken hepimiz kazasız belasız şu maçı 1-0 alalım bize yeter diyorduk, ancak Mersin İdmanyurdu takımı  “Masterler” takımı gibiydi ve yaş ortalaması 27,3’tü, bir de üstüne üstelik maçta saat 14’te olunca bu yaşlı takım, kendisine itici güç seyircisi de olmayınca her an gol yiyecekmiş  tedirginliği ile maça başladı.

 

        Daha 7.dakikada Ömer Ali Şahiner’in bazukasının Mersin İdmanyurdu yan direğini titretmesi  ile bu maçta 11 Mayıs 2014’teki Kayserispor 3-0’lık maçımızdan sonra Cizrespor kupa maçımız hariç 3 golü artık görürüz ümidini taşıyorduk, 10.dakikada İbrahim Sissokko’nun ceza sahası içine gönderdiği meşin yuvarlağı sağ çapraz pozisyonda yakalayan Abdou Razack Traore o kadar rahat gol attı ki bu golün peşi sıra gol atarız ve 1.5 yıldır 3 gol hasretimizi artık bu maçta dindiririz diyorduk. Ancak yine olmadı o kadar bastırdık, o kadar atılacak golleri kaçırdık ki 71.dakikada Abdou Razack Traore’nin yerine oyuna alınan ve ilk defa Konyasporumuz da bir resmi maça çıkan Ömer Hasan Şişmanoğlu oyuna girince yeniden iki ve üçüncü golleri atarız demeye başladık, Ömer Şişmanoğlu’nun 74.dakikada Ali Çamdalı’nın pasında aldığı topla defansın arkasına sarkıp sağ taraftan ve çapraz pozisyondaki enfes füzesi bu sefer de üst direkten dönüveriyordu. 85.dakikada Ömer Şişmanoğlu o olmadı artık bu gol olsun diyerek topu götürdü ve penaltı noktası civarındaki Samuel Tobias Holmen’e topu bıraktı Holmen’de gereğini yaptı ve 2-0’lık sonucu buldu, daha sonra yine pozisyonlar yakaladık hele ki Ali Çamdalı’nın maçın uzatma dakikalarında kaçırdığı gol pozisyonu vardı ki inanın o topun dışarı atılması içeriye gönderilmesinden çok daha zordu, ancak ahlar vahlar ardından o pozisyonu da kaçırdık. 3 gol ümidini başka maçlara veya başka sezonlara bıraktık yapabileceğimiz bir şey kalmadı.

 

        Maçtan sonra Aykut Kocaman hocamız Mersin İdmanyurdu’nun geçen sezonu 7.sırada bitirmiş çok tecrübeli oyunculardan ve transfer yasağı da olduğu için tamamen aynı takımdan kurulu bir takım olduğunu, ayrıca Bülent Korkmaz hocanın maçtan 4 gün evvel Mersin’in başına gelmesinin artı bir motivasyon kaynağı olduğunu ve maçın da bu şıklardan dolayı ortada olduğunu ancak Konyasporumuzun bu maçta çok istekli ve topu gerektiği yerde kullandığını rakibe top yapma imkanı vermediğimizi söylemiştir. Yalnız şundan da bahsetmeden geçemeyeceğim maçta 11 bin 631 seyircinin olması, tribünlerin ancak dörtte birinin dolu olması İzlanda maçına bir saatte bilet alabilmek için yarışan Konya ve Konyaspor’lu taraftarların Konyasporumuzu 2.plana attıklarının bir göstergesi olmuştur, maça gelenler kemikleşmiş benim gibi hasta taraftarlardı. Sosyal paylaşım sitesinde arkadaşlar diyorlar ki abi bayramdı, misafir vardı, maç saat 14’teydi, sıcaktı… Bunlar hiç mazeret değildi, ben sabah 5’te Mart 1986 yılında Konyaspor-Sakaryaspor maçında stadın önünde oluyorsam bu maçın saati çok normaldi. Kış sezonuna ekimden itibaren giriyoruz bundan sonra 13’te de 13.30’da da maçlar oynanacak. Geçen sezonda aynı Mersin İidmanyurdunu 8.5 ay evvel 6 Aralık 2014 Cumartesi günü 2-0 yenmiştik ve o maçtan beri 2-0’lık sonucu daha ilk defa alabiliyorduk, o maçta da 10 bin 300 seyircimiz vardı. O günde Açık Öğretim Sınavı vardı ondan gelemedik gibi cevaplar verilmişti. Oysa uzağa gitmeye hiç gerek yok ben kendimden misal vereyim 1978’den 1981’e kadar 4 sefer Üniversite Sınavı Konyasporumuzun maçına denk gelmiş ve ben o sınavlara girmeyip Konyasporumuzun maçına gitmişimdir. Tahsilmiş, istikbalmiş, bunlar Konyaspor sevgisi yanında benim gibi gerçek Konyaspor Sevdalıları için bir teferruattan ibarettir.

 

        Mersin İdmanyurdu maçını geride artık bıraktık, şimdi önümüzde cuma gecesi saat 20.00’de oynayacağımız bir Trabzonspor deplasmanı var. Trabzonspor son iki maçını kaybedip bizim maça artı bir motivasyon ve hırsla mutlaka kazanmak için  çıkacaktır. Ayrıca Trabzonspor’un hocası Şota Arveladzedir ve geçen sezon Konyasporumuzun Kasımpaşa maçında Konyasporumuz gol atsın diyerek kaleyi açıp yılın fair play’lik hareketini yapan ve hepimizin gözlerini yaşartan bir centilmenlik abidesi insandır. Trabzonspor 10 puandadır ve şu an ligde 8.sıradadır. Bu maçın Konyasporumuza başarılar getirmesini dileyerek yazımı noktalıyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR