2015’in ardından

2015’in ardından
Tarihinin en iyi sezonunu yaşayan Torku Konyaspor, 2015 yılını müthiş bir şekilde geride bıraktı. 2015, temsilcimizin “Altın yılı” olarak gösterilirken, yeşil-beyazlılar 2016’da performansını artırarak, sürdürmek istiyor

2015 Torku Konyaspor için beklenilenin üstünde bir yıl oldu. Geçen sezonun 2. Yarısı ve bu sezonun ilk yarısı verilerinde yeşil-beyazlılar, tarihinin en iyi performansına imza attı. Gerek yakaladığı başarı gerekse taraftarlarıyla Anadolu takımları arasında en iyisi olarak gösterilen Torku Konyaspor, tüm Türkiye’nin de dikkatini çekmeyi başardı.

41 KERE MAŞALLAH

2015 yılında 41 resmi maça çıkan yeşil-beyazlılar, bu maçlarda yakaladığı başarılı grafik ile adından sıkça bahsettirdi. 36’sı lig, 5’i kupa maçı olmak üzere toplam 41 resmi maçta, 18 galibiyet, 12 beraberlik ve 11 mağlubiyet alan temsilcimiz istatistiklerde tarihinin en iyi yıllarından birini yaşadı. Konyaspor, mücadele ettiği 41 maçta 41 atarak, büyük bir sevinç yaşadı. Kalesinde ise 45 gole engel olamadı.

GALİBİYET YÜZDELERİ

Yeşil-beyazlılar, galibiyet yüzdesinde de iyi bir oran yakaladı. Temsilcimiz, 2015 yılının sonunda toplamda %44 galibiyet, %29,2 beraberlik ve %26,8 mağlubiyet ortalaması elde etti. Konyaspor, ligde oynadığı maçlarda ise yüzde 41,6 galibiyet ortalaması tutturdu. Yeşil-beyazlılar, hemen hemen iki maçından birini kazanırken, kaybetme yüzdesini de aşağıya çekti.

KOCAMAN BİR YIL

Torku Konyaspor, yılların tecrübesi Aykut Kocaman ile 27 Ekim tarihinde resmen anlaşarak sözleşme imzalamıştı. 2014-2015 sezonunun 8. haftasında takımın başında ilk maçına çıkan Kocaman, bu maçtan sonra Konyaspor adına adeta yeni bir başlangıç yaşandı. Özellikle ligin ikinci yarısında sergilediği futbol ve yakaladığı başarı ile tüm futbol otoriterlerinin beğenisini toplayan Konyaspor, sezonu da 8. sırada tamamlayarak büyük bir başarı elde etti. Aykut Kocaman önderliğinde yeni sezonda yeni zaferlere imza atmaya hazırlanan temsilcimiz, 2016 yılından da bir hayli umutlu.

kocaman.jpg

İSTİKRAR YAKALADILAR

Torku Konyaspor, önceki sezonlarda yaşadığı kadro istikrarsızlığını Kocaman ile geride bıraktı. Takımda bir iskelet oluşturan Kocaman, birçok oyuncusuna uzun süre görev verdi. Formayı kapan futbolcular da sergiledikleri performansla başarıda büyük pay sahibi oldular. Yeşil-beyazlıların futbolcularından Ömer Ali Şahiner, Ali Çamdalı, Mehmet Uslu, Ali Turan, Vukovic ve Rangelov bu kapsamda 2015 senesinin en fazla süre alan oyuncuları oldular. Özellikle başarılı oyuncu Ömer Ali çıktığı 34 lig maçında takımın en istikrarlısı konumunda yer alıyor.

EN GOLCÜ BAJİC OLDU

Torku Konyaspor’a sezon başında transfer olan Boşnak golcü Riad Bajic, yeni gelmesine rağmen takımının 2015 yılında Rangelov ile en golcüleri oldu. Genç oyuncu, lig ve kupa maçları dahilinde attığı 5 gollük bir katkı sağladı. Bu sezonun suskun golcüsü Rangelov da geçen sezonun ikinci yarısında attığı 4 ve bu sezon kupada attığı golle Rangelov takımına 5 gollük katkı sağladı. Yeni transferlerden Meha da bu sezonun ilk yarısına 4 gollük katkısıyla imza attı.

bajic.jpg

EN GOLLÜ MAÇ

Temsilcimizin 2015 yılındaki en gollü maçı ise bu sezonun 12. ve 14. haftalarda yaşandı. Eskişehirspor ve Antalyaspor karşısındaki maçlarda taraftarlara toplamda 5 gol izlettirdi. Konyaspor iki rakibine karşı aldığı 3-2’lik galibiyetle en gollü maçını yaşattı.

EN FARKLI YENİLGİ

Torku Konyaspor, aldığı güzel galibiyetlerin yanında 2015 sezonunda iki maçta ağır mağlubiyetler yaşadı. Temsilcimiz, bu sezon hemen ilk devrenin son maçında Beşiktaş kaşsında 4-0’lik hezimete uğradı. Yine ilk devrede Başakşehir maçında 4-0’lık skora engel olamamıştı. Yeşil-beyazlılar geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında ise Kayseri Erciyesspor’dan 3-0’lık mağlubiyet almıştı.

AZMİN ZAFERİ

Temsilcimizde bazı futbolcular ise direkten dönüp yıldız oldular. Kaleci Kaya Tarakçı sezona kötü başlamasına rağmen ikinci yarıda yaptığı kritik kurtarışlar ile takımın en büyük yıldızlarından biri olmuştu. Aynı şekilde Rangelov, herkes tarafından eleştirilmiş ve gönderilmesi gündeme gelmişti. Bulgar golcü, hırslanarak 2015 sezonunda damgasını vuran isim oldu. İkinci yarının en golcü ismi olmayı başaran Rangelov, yeni sezona da büyük umutlarla başladı. Sırp stoper Vukovic ise kadro dışı bırakılmıştı. Daha sonra kendisine verilen şansı iyi değerlendiren deneyimli savunmacı, bu sezon da takımın en önemli ismi olmayı başardı. Torku Konyaspor’da son şansı ise Kibong değerlendirdi. Sezonun son maçlarında forma giyen oyuncu, şansı iyi değerlendirerek Antalyaspor karşısında da bir gol atma başarısı gösterdi.

ŞAMPİYON TARAFTAR OLDU

2015 yılının şampiyonu ise Torku Konyaspor taraftarı oldu. Torku Arena ile birlikte çığır açan yeşil-beyazlı taraftarlar, tüm Türkiye’nin dikkatini üzerine çekti. Anadolu takımları arasında en fazla seyirci ortalamasına sahip olan Konyaspor, bu anlamda büyük bir başarıya imza attı. Takımını her anlamda sonuna kadar destek veren Konyalı sporseverler, 2015 sezonunun da şampiyonu olarak nitelendiriliyor. (Seda Erciş)

taraftar-(1).jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.