5. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı

5. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır: "Temel amacımız Malatya'da, okuyan bir kitle ve nesil oluşturmak. Bu fuarla sınırlı kalmak istemiyoruz"

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 5. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'nı düzenlemekteki amaçlarının, Malatya'da okuyan bir kitle ve nesil oluşturmak olduğunu belirterek, fuarla sınırlı kalmak istemediklerini söyledi.

Çakır, Büyükşehir Belediyesinde düzenlediği basın toplantısında, Malatya Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür A.Ş. organizasyonuyla gerçekleştirilen 5. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'nı tamamladıklarını hatırlattı.

Fuarın ses getirdiğini aktaran Çakır, "Yazarlarımızın bir çoğuyla görüştüm. Hepsi de son derece memnun olduklarını dile getirdiler. Katıldıkları bu fuarın hem hizmet hem de katılım olarak, Türkiye’de en beğendikleri fuar olduğunu söylediler. Bizim temel amacımız Malatya’da okuyan bir kitle ve nesil oluşturmak. Bu fuarla sınırlı kalmak istemiyoruz. Yıl içinde farklı etkinliklerle çocuklarımızı okumaya teşvik etmemiz gerekiyor. Kalıcı, okuyan bir kitle hedef alınmakta. Fuarın buna çok büyük katkı sağladığını düşünüyorum." diye konuştu.

Çakır, fuara katılımın her geçen yıl ciddi manada artış gösterdiğini kaydederek, "Fuarımızda ziyaretçi sayısının arttığını görmek bizi ayrıca mutlu etti. Böyle olunca yazarlarımız da bu fuarlara katılmak istiyor. Düzenlediğimiz kitap fuarı artık Türkiye"de kabul gören bir fuar oldu. Türkiye bazında değerlendirirsek, bu fuar Malatya’da düzenlenen en büyük fuar olmayı başardı. Türkiye'nin sayılı fuarlarından biridir. Arzu ettiğimiz noktaya geldi." ifadelerini kullandı.

- "Terör olaylarının en büyük nedeni cehalet"

Kitabın her kesim için önemli olduğuna işaret eden Çakır, "Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak açısından kitap okumak önemlidir. Şu anda başımıza gelen en büyük sıkıntılardan bir tanesi cehalettir. Ülkemizde yaşanan terör olaylarının en büyük nedeni de cehalettir. O yüzden cehaleti aşmanın tek bir yolu, okumak ve eğitimdir." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.