Halil Özkan

Halil Özkan

7’DEN 70’E HERKES İLGİLİ

7’DEN 70’E HERKES İLGİLİ

Hemen hemen herkesin kullandığı internetin, bir iletişim aracı olması da tercih nedenlerinden birisidir. Günümüzde, alışveriş, eğlence, bilgi ve haber gibi birçok sektörün internette mevcut olması da ne kadar geniş kapsamlı olduğunu kanıtlar niteliktedir. Kitlesel bir iletişim aracı olarak kullanılan sosyal medya, günlük hayatımızda bizi kapsayacak bir etkiye sahiptir. Maddi, manevi ihtiyaçları karşılaması da, internet ve sosyal medyanın gücünü ortaya koymaktadır. Sosyal medyanın faydaları bir hayli fazladır. Bu sebeple, olumlu ve olumsuz özelliklerini birbirinden ayırmak gerekir.

Artık sosyal medya dendiği zaman akla gelenlerin başında İnstagram, Twitter ve Facebook gelmektedir. Dünya çapında oldukça fazla kullanıcısı olan Facebook’un iletişim kurma, tanıdığımız kişileri takip etme, hem bilgi, hem de ticaret olarak kullanılabilen ağdır.

Kullanıcılar farklı bir sosyal ağdan haberdar olması, yorum yapması ve reklamın üzerine tıklaması, bilgi ve haber erişimi, arkadaş eklemesi gibi birçok etkinlik, sosyal medya kullanımındaki yaygınlığı göstermektedir. Özellikle son 15 yıl içerisinde internet son derece de kullanımı artmış ve dünyadaki her insanı cezbetmiştir.

Hatta o kadar vazgeçilmez ve etki gücü sağlam ki en ufak bir sıkıntıda devlet güvenlik amaçlı ya sosyal medyayı yasaklıyor erişim engeli koyuyor ya da kısıtlıyor.

En büyük avantajı ise dünyada çevremizde ne olup bitiyor anında haberdar oluyoruz.

Sosyal medyanın ilerleyen süreçte artık ne denli büyüyeceğini kestiremiyorum.

Bu mecra kişiler için bile kendini ifade edebilmenin en etkin. Bazıları sosyal medyanın insanları asosyal içine kapanık insanlar haline getirdiğini söylüyor aksine ben öyle düşünmüyorum. Bu mecraların insanların sosyalleşmesini engellediğini düşünmüyorum aksine insanlar burada kendilerini daha açık bir şekilde ifade edebiliyor ve düşüncelerini daha büyük kitlelere ulaştırıyor. Sadece sosyal medyayı akıllı uslu kullanalım yeter…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR