8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Vali Koca: "Türk Kadını, kurulan ilk Türk Devletinden bu yana, devletin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer alıp gereken saygıyı görmüştür"

KARAMAN (AA) - Karaman Valisi Murat Koca, Türk kadınının, kurulan ilk Türk devletinden bu yana, devletin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer alıp, gereken saygıyı gördüğünü bildirdi.8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayımlayan Vali Koca, sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımızın, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olduğunu belirtti. Onların, her zaman ailesine ve topluma önemli katkılar sağlamasının ve hayatın her alanında etkin bir şekilde yer almasının kıvanç verici olduğunu ifade eden Koca, şunları kaydetti:"Türk Kadını, kurulan ilk Türk devletinden bu yana, devletin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer alıp gereken saygıyı görmüştür. Kurtuluş Savaşı'nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk Kadını, Cumhuriyet'imizin kurulmasıyla birlikte, toplumsal yaşamda yerini almıştır. Dünyada demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadın hakları mücadelesinde ciddi mesafeler kat edilmiştir. Ülkemizde kadın hakları alanında gerçekleştirdiği reformlarla dünyada kendine önemli bir yer edinmiştir."Mesajında, Dünya Kadınlar Gününde, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kadınların sorunlarının dile getirildiğini, edinilen deneyimlerin paylaşıldığını ve kadınların toplumdan beklentileri vurgulandığını, böylelikle kadınlar arası dayanışmanın en güzel örneklerinden birinin sergilendiğinin altını çizen Koca, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, sağlık ve mutluluklar diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.