8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Antalya Barosuna üye kadın avukatlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında üzerinde "Erkekler çiçektir" yazan balonları gökyüzüne bıraktı

ANTALYA (AA) - Antalya Barosuna üye kadın avukatlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla üzerlerinde "Erkekler çiçektir" yazan balonları gökyüzüne bıraktı.

Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu üyeleri ile baro üyesi kadın avukatlar, "Erkekler çiçektir", "Sokaklar bizimdir", "Gülmek, feminist bir eylemdir" yazılı balonlarla Antalya Adalet Sarayı önünde bir araya geldi.

Burada kadın avukatlar adına basın açıklaması yapan Seden Şengün, 2016'da hala kadının yaşam hakkının, kişi güvenliğinin ve sosyal haklarının tam olarak sağlanamadığını söyledi.

Son 5 yılda bin 134 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü dile getiren Şengün, "Adına aşk, sevgi dediler, adına kıskançlık, töre dediler. Aslında söyledikleri tek şey, ataerkinin 'Kadın, erkeğe tabidir' söyleminin bir tekrarıdır. Kimisi halen yargı önüne çıkarılamadı, kimisi hala yargılanıyor. Kimisi hak ettiği cezayı aldı, kimisi ise takım elbise kravat indiriminden faydalandı" dedi.

Şengün, cinsel suçlarda kadın beyanının esas alınması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Ne bunun ne de cinsel saldırı ya da istismar mağduru kadın ve çocukların davranışlarının tartışılacak bir tarafı yoktur. Bunların suça etkisi yoktur. Cinsel şiddete maruz kalmış kadın ve çocukların soruşturma ve kovuşturma aşamalarında tekrar tekrar, üstelik de kendilerini savunmak zorunda bırakılarak dinlenmesine son verilmeli."

Basın açıklamalarının ardından, kadına yönelik saldırılara tepki gösteren sloganlar atan avukatlar, ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.