8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Ülkedeki bazı insan hakları örgütleri, tutuklu bulunan 56 kadının serbest bırakılması çağrısında bulundu

KAHİRE (AA) - Mısır'daki bazı insan hakları örgütleri, yetkililere, tutuklu bulunan 56 kadının serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Mısır'daki Hişam Mübarek Merkezi, Mısır Hak ve Özgürlükler Koordinatörlüğü, Mağdurları Savunma Kurumu, Zorla Kaybedilmeye Karşı İnsan Hakları Merkezi ve Arap Basın Özgürlüğü Gözlemevi isimli 5 insan hakları örgütü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle ortak açıklama yayınladı.

Ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ülkenin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin 3 Temmuz 2013'teki askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılmasından bu yana devam eden polis saldırılarında yaklaşık 100 kadın hayatını kaybetti. Farklı dönemlerde tutuklanan 2 bin kadın ve genç kızdan 56'sı hala hapishanelerde tutuklu bulunuyor. Söz konusu kadınlardan 24'ü askeri mahkemeye çıkarıldı, 4 genç kız ise güvenlik güçleri tarafından zorla kaybedildi ve hala kendilerinden haber alınamıyor."

Uluslararası toplum ve uluslararası kadın hakları kurumlarına Mısırlı kadınların davalarını üstlenmeleri çağrısında bulunulan açıklamada, Mısır Başsavcısı Nebil Sadık'tan, Mursi'nin görevden alınmasının ardından güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çıkan çatışmalarda öldürülen Esma Biltaci, Habibe Abdulaziz, Şeyma Sabbağ, Sündüs Ebu Bekir ve Hale Ebu Şuayşa ile ilgili yürütülen soruşturmaların sonuçlarını açıklaması istendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.