AA muhabirlerinin PKK tarafından kaçırılması

AA muhabirlerinin PKK tarafından kaçırılması
Medya Derneği: - "Meslektaşlarımızı kaçıranları lanetliyoruz. Terör örgütleri artık anlamalıdır ki bu neviden saldırılar, gazetecileri gerçeği aramaktan ve özgürce haber yapmaktan alıkoyamayacak beyhude çabalardır"- "Meslektaşlarının kaçırılmasında haber

ANKARA (AA) - Medya Derneğinden , AA muhabirlerinin PKK terör örgütü tarafından kaçırılmasına ilişkin yapılan açıklamada, "Meslektaşlarımızı kaçıranları lanetliyoruz. Terör örgütleri artık anlamalıdır ki bu neviden saldırılar gazetecileri, gerçeği aramaktan ve özgürce haber yapmaktan alıkoyamayacak beyhude çabalardır" değerlendirmesinde bulunuldu.

Medya Derneğinden, AA muhabirlerinin Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK terör örgütü tarafından kaçırılmasına ilişkin yapılan açıklamada, "Süregelen saldırılar ve bu olay da göstermektedir ki Türkiye’de terör medyaya, demokrasiye ve özgürlüklere yönelik tehditler arasında başı çekmektedir. Terör örgütleri gazetecileri hedef almakta, mesleklerini yapmaktan alıkoymaya çalışmaktadır. Buna karşılık bu saldırılar, uluslararası medya, meslek kuruluşları, kimi siyasiler, güdümlü sivil toplum örgütleri ve gazeteciler tarafından adeta görmezden gelinmektedir" ifadelerine yer verildi.

Anadolu Ajansına ve kaçırılan AA muhabirlerine geçmiş olsun dileklerinin yer aldığı açıklamada, "Meslektaşlarımızı kaçıranları lanetliyoruz. Terör örgütleri artık anlamalıdır ki bu neviden saldırılar gazetecileri gerçeği aramaktan ve özgürce haber yapmaktan alıkoyamayacak beyhude çabalardır" ifadesi kullanıldı.

Meslektaşlarının kaçırılmasında haber değeri bile görmeyen medya kuruluşları ile bu konuda sorumlu ve ortak bir tavır sergilemekten çok uzak olan gazeteci örgütlerinin de kınandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Terör örgütlerini sevimli göstermek, sıradanlaştırmak ve desteklemek için canhıraş bir çaba sarf eden, bu uğurda melun terör eylemlerini yok saymak dahil her türlü çarpıtmayı normal sayan, terörün sivillere ve medyaya yönelik tehditleri karşısında sessiz kalan bütün siyasi ve sözde sivil oluşumları bir kez daha ayıplıyor ve kınıyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.