Oktay Mermer

Oktay Mermer

ABD ne yardan ne de serden vazgeçiyor…

ABD ne yardan ne de serden vazgeçiyor…

Terör örgütü IŞİD'in hem ABD hem de Türkiye için tehdit olduğunu dile getiren Jeffrey, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan ve çoğunlukla Arap nüfusun yaşadığı bölgeleri ele geçirmeye çalışan PYD'nin ise Türkiye için "kesin bir tehdit" olduğunu vurguladı.

Obama yönetiminin sahada IŞİD'e karşı savaştıkları için PYD'yi desteklediğini ancak bu terör örgütünün tek hedefinin DAEŞ olmadığını, kuzeyde bir kuşak oluşturmak istediğini anlatan Jeffrey, "Türkler hem IŞİD'e hem de bu tehdide karşı savaşıyor ve ABD de en azından resmi olarak bunu desteklediğini söyledi" ifadesini kullandı.

ABD yönetiminden, "Cerablus'un güneyindeki eylemlerin desteklenmediği" yönünde açıklamalar geldiği hatırlatılan Jeffrey, "Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ankara'da Türkiye'ye net bir şekilde 'Kürtlerin Fırat nehrinin doğusunda kalacakları ve batısındaki toprakları ele geçirmeye çalışmayacakları' sözünü vermişti.

Jeffrey, ABD'nin verdiği sözde durmadığını savunarak, "Benim 35 yıllık tecrübem, eğer Türklere verdiğiniz söze sadık kalmazsanız çok çabuk pişman olursunuz" diye konuştu.

Günlük basın toplantısında Obama'nın G20'ye katılımına ilişkin bilgi veren Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, iki liderin G20 Zirvesi için gidecekleri Çin'de 4 Eylül'de bir araya geleceğini söyledi.

Rhodes, "ABD, Türkiye'nin Cerablus'u DAEŞ'ten temizlemesi çabalarına destek sunmuştur ve vermiştir. Aynı zamanda Türkiye'nin sınırını güvenlik altına almasını da destekliyoruz. Desteklemediğimiz çabalar ise güneye doğru hareket edilmesi ve destek verdiğimiz muhalifler olan Suriye Demokratik Güçlerine karşı çarpışması. Türkiye'ye mesajımız açık oldu.

Rhodes, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile de iletişim halinde olduklarını belirterek, SDG'nin de Türkiye ile karşı karşıya gelmesini istemediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Çin'de düzenlenecek G20 Zirvesi kapsamında 3 Eylül'de ikili görüşme gerçekleştireceği bildirildi.

Açıklamaya göre, zirve çerçevesinde 3 Eylül'de yapılacak görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşme süreci, iki üke arasındaki üst düzeyli işbirliği mekanizmalarının yeniden canlandırılması ile ekonomi, ticaret ve enerji alanları başta olmak üzere karşılıklı işbirliğinin görüşülmesi bekleniyor.
Erdoğan-Putin görüşmesinde, Suriye ve uluslararası terörizm tehdidiyle mücadele gibi konuların da değerlendirileceği belirtildi.

Türkiye şimdi sınır ötesinde ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) ve Türkmenler ile birlikte PYD ve DAEŞ’e karşı mücadele ediyor.

Fırat Kalkanı operasyonunda Cerablus kentinin merkezindeki DAEŞ teröristleri püskürtüldü. Bölge DAEŞ'ten temizlendi ancak PYD'nin Münbiç'ten sonra Cerablus'a gelme ihtimali vardı bu nedenle operasyon sürecek ve hem Cerablus merkezi hem de çevresi hem DAEŞ hem de PYD terör örgütlerinden korunacağı bildiriliyor..

Peki PYD’nin PKK ile işbirlikçi ve bir terör örgütü olduğunu bildiğin halde neden hâlâ Fırat’ın öbür tarafı bu tarafı diye Türkiye’yi oyalıyorsun?

Bu bölgedeki tüm terör örgütlerini istediğin gibi yönlendirdiğine göre demek ki sen bunlara destekte veriyorsun.

Yok öyle ABD, karşında eski Türkiye yok. Hem Türkiye’den vazgeçme hem de teröre çanak tut.

Ya müttefikimsin Türkiye deyip ortak hareket edeceksin ya da maskeni alıp gideceksin.

15 Temmuz’da bu milleti gördün değil mi? 

Bu millet, vatanı için, bayrak için, toprak için tankın paletinin altına yatmış, tankın namlusunun önüne geçmiş, jetlere, helikopterlere kendini kalkan yapmış yürekli Türk Milletidir, Türk Milleti…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR