Uğur Özteke

Uğur Özteke

“ABİ ŞU BAŞÖRTSÜNÜ Bİ YAZ…”

“ABİ ŞU BAŞÖRTSÜNÜ Bİ YAZ…”

Bugün yine yazılmayı bekleyen pek çok konumuz var. Bu yüzden süratle konularımıza giriyoruz.

MERAM’IN ÇALIŞAN KADINLARI

Okurumuz Hülya Hanım bir kadın olarak üzüntüsünü ve mutluluğunu bizlerle samimi olarak şöyle paylaşıyordu;

“Uğur abi hayırlı günler diliyorum. Bir bayan olarak son bir haftadır psikolojimiz bozuldu. Malum kadına şiddet her geçen gün artıyor. Toplum olarak kedimizi kontrol etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Bu olaylar üzerine geçtiğimiz gün her ne iş olursa olsun ailesini çocukların geçimlerini sağlamak için çalışan bayanları görünce mutlu oldum. Onları biraz gözlemledim işlerinin hakkını veriyorlar ve son derece hallerinden memnunlar sokaklar gerçekten pırıl pırıl Allah razı olsun.

 

foto-1-049.jpegfoto-2-045.jpeg

Ayrıca bu imkanı kendilerine sağlayan bayanları bu dönemde ayrımcılık yapmadan sahip çıkan ve imkan veren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş Bey’e, Temizlik İşleri Müdürüne ilgili ekip amirlerine teşekkür ederim.

Allah onlardan Razı olsun. İnşAllah böyle yöneticilerimizin sayıları artar”

KONYA DEPREM BÖLGESİNDE DEĞİL

Evet şehir adına duyarlı ve bize güvenip sıkı takip eden genç okurlarımızdan birisi sosyal medyada da uzun uzadıya bir dizi oluşturan iddiayı bize gönderip; 

“Abi günaydın,

Daha önce de toplu taşıma ücretleri hakkında yazmıştım, yayınlamıştınız. Gerçi değişen bir şey olmadı ama biz yine de gördüğümüzü, duyduğumuzu paylaşalım.

Twitter'da ekteki haberi gördüm, ne derece doğru bilmiyorum ama bir bakmanızda fayda var diye düşünüyorum. Şayet haber doğru ise durum gerçekten çok vahim...

foto-3-385.jpg

Evet okurumuz bize hatırlatmadan sosyal medyada bunu bende gördüm. Bu konuda pek çok vahim iddialar var. Oralara girmemiz mümkün değil. Ama bugün şehrimizi ve ülkemizi yöneten büyüklerimiz kendi elleri ile oluşturdukları ve büyüsün diye de suladıkları (!) sosyal medyanın geldiği acı durum bu.

Bu tweet dizisine benim tek yorumunun Konya’da sadece o bölgenin fay hattı üzerinde olduğu değil, Konya’nın hiçbir yerinde böyle bir fay hattı olmadığına dair bilgi sahibiyim.

Eğer aksi bir durum varsa da keşke söz konusu isimler ortaya çıkıp bunu yalanlasalar ve de yazanlar hakkında yasal işlemler başlatsa diye düşünüyorum.  

BAŞKANA MESAJ GÖNDER

Okurumuz Ramazan Bey gerçekten de bu konuda hiç bilmediğim bir durumu bize iletiyor ve daha da önemlisi uyarıyordu. Ramazan Bey şöyle diyordu;

“Sayın Uğur Özteke;

Siz hiç Selçuklu Belediyesinin internet sayfasındaki "BAŞKANA MESAJ GÖNDER" sayfasını kullandınız mı?

Kullanmadıysanız, artık kullanmayın gerek yok. Çünkü ben 2 defa oradan istek/şikayet gönderdim, dönüş olmadı.

Sonra üçüncüde kimse yok mu, burası ne işe yarıyor, başkan mesajımızı okumuyor mu? mealinde yazı gönderdim, yine dönen olmadı.

Sizden ricam başkanı tanıyorsunuz bir ara görüşürseniz oradaki linki kaldırsın. Nasılsa olsa bir işe yaramıyor.

Gerçi milletin gazını almak gibi bir işe yarıyordur, orasını da bilemem.”

…………….

AKAN TRAFİĞİ

NİYE ÇİLEYE

DÖNÜŞTÜRDÜNÜZ?

Bir okurumuz ise her gün yaşadığı başka bir sorunu fotoğraflarla şöyle dile getiriyordu;

“Abi ben şehircilikten anlamam ama Selçuklu KİPA’nın (eski) oradaki Köprülü kavşağı bir zamanlar iyi kötü iş görüyordu. Ama şimdi orayı öyle bir hale soktular ki 4 - 5 ışık beklemeden geçemez olduk.

foto-4-252.jpgfoto-5-162.jpg

Yani o kadar sorunlu trafik noktası var neden bir şekilde iş gören yere müdahale edilip kötü bir hale getiriyorlar? 

İşe evden oradan dönüyorum ve iş saatinde her gün orada aynı kriz yaşanıyor.

Konya'nın CİMER’ine bildireyim istedim. Köşende bu konuya değinirseniz sevinirim.”

………….

Sadece burası için değil. Sürekli trafikte hem sürücü hem yolcu hem de yaya olarak çok dolaşan bir insan olarak bu şehirde her yerde her kavşakta sorun, sorunlar üzülerek ifade ediyorum giderek artıyor. Allah hepimize ecir, sabır, güç ve kuvvet versin diyorum.

BAŞÖRTÜSÜNÜN NEYİNİ YAZAYIM?

Allah sizi inandırsın bilenler, tanıyanlar bilir, biz hızla yaşlanmamıza rağmen hâlâ içimizdeki o genç Uğur ile çok çok ve daha çok çalışmaya çalışan, bununla da mutlu, huzurlu olan bir insanın. Mesela dün sabah saat 8’de, Sebze Meyve Halinde dostlar ile birlikteydim.

Önceki gün saat 9’da Karatay Sanayii’nde yine dostlarla tanıdıklarla birlikte idim.

Karatay Sanayii’ne saat 9’dan önce girdim, patronumuz Harun Bey ısrar ve inatla “Hadi Özteke neredesin? Neredesin?” diye aradığı için de saat 12 gibi sanayi sitesinden ayrıldım.

Sanayii sitesinde işverenden işçilere ve buraya gelen tanıdık isimlere iş adamlarına kadar herkes ile de çay eşliğinde hep siyaset konuştuk.

Niye?

Çünkü olay artık cebe değil cana dokunuyordu. Herkes paradan yana dertli idi. Ve para denilince konu dönüp dolaşıp siyasete dolayısıyla da AK Parti’ye geliyordu.

Haaa bu arada gelenlerin konuşanların hepsi de ya AK Parti’nin kuruluşunda yer almış ya da AK Parti’den meclis üyesi idi. Kimisinin babası kiminin eniştesi partide resmen yöneticilik yapıyor ya da yapmakta idi.

İşte bu sohbet anında yanı başımda oturan genç, yakışıklı, sakallı ve iş adamı olduğunu öğrendiğim karizmatik isim bir ara “Uğur abi seni her gün takip ediyorum. Bir de şu başörtüsünü yazsana” dedi.

Şaşırdım. Sonra sordum “Başörtüsünün neyini yazacağım?”

Genç arkadaşımız masadaki telefonunu aldı açtı ve bize yüzünü kapattığı bir bayanın fotoğrafını gösterdi.

Baktım ama bir şey anlamamıştım.

Sordum “Bu ne abi?”

Genç adam anlatmaya başladı “Uğur abi Meram Yeni Yol’da yeni alkollü bir yer açılmış. Bak bu hanım türbanlı ve bira içiyor. Biz yıllarca bunun için mi başörtüsü mücadelesi verdik?”

……………

Benim bu arkadaşa söylediklerimi burada yazma şansım yok. Yani bu konuda çok acı gerçekler var.

Haaaa dün sabahın körü. Haldeyiz. AK Parti Meram’ın kurucularından abimiz yine lafı dönüp dolaştırıp aynı konuya, aynı rahatsızlığa getirip şöyle bir örnek veriyordu.

“Ben Nene Hatun Parkı’nın orada otururum. Geçen gün baktım türbanlı kızımız genç arkadaşının dizine yatmış. Ayaklarını uzatmış. Yanlarına yaklaştım. Ne kızda ne oğlanda tık yok. Yahu kızım bari ayaklarını toplasana”…

………….

Hepimizin kızı, gelini ve torunu var.

Günümüz kimsenin kimseyi kınama eleştirme günü değil.

Bu konuyu ben direkt dile getirsem beni taşlarsınız Allah muhafaza. Ama bunu iki gün içinde bana iletenlerin adresleri ve isimleri ortada. Onların derdi de bana göre hepimizin derdi. Tabii ki bunu bir gazeteciye yaz diyerek söylemek de Konya’da her babayiğidin harcı değil tabiii.

Allah en başta beni sonra hepimizi ıslah etsin inşallah.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Gerçek mutluluk insanın aldıkların değil verdiklerinde gizlidir

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hastane ve sağlı kuruluşlarımızda ihtiyaca cevap verebilecek kadar otopark olmadığı için bu merkezlerin çevresindeki yollara kaldırımlara yapılan yasak otopark sorununa köklü bir çözüm bulunabildiği zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR