Adana'daki terör operasyonu

Adana'daki terör operasyonu
Terör örgütü Nusra Cephesi'ne yönelik operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 8'i tutuklandı

ADANA (AA) - Adana'da terör örgütü Nusra Cephesi'ne yönelik operasyonun ardından mahkemeye çıkarılan 11 zanlıdan 8'i tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütü El Kaide'nin Suriye yapılanması Nusra Cephesi'ne yönelik operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sevk edildikleri adliyede savcıya verdikleri ifadenin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılardan 8'i cezaevine gönderildi, 3'ü adli kontrol şartıyla salıverildi.

Önceki gün, bazı kişilerin kent merkezinde, bazı illerde ve yurt dışı kamplarındaki örgüt mensuplarıyla irtibat ve ilişki içinde oldukları, Suriye'ye elaman gönderdikleri, örgüt adına yardım topladıkları, örgütsel ders, sohbet, toplantı ve etkinlik düzenledikleri, faaliyetlerinin deşifre edilmesini engellemek amacıyla kod isim kullandıkları, terör örgütü suçundan cezaevinde kalan kişilere adli aşamada destek oldukları ihbarı üzerine düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerin evlerinde ve bir vakıfta yapılan aramada çok sayıda dijital malzeme ile örgütsel doküman, pompalı av tüfeği ve çok sayıda mermi ele geçirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.