Hasan Hüseyin Köse

Hasan Hüseyin Köse

Ah O Yan Toplar…

Ah O Yan Toplar…

PUSULA Gazetesi’nde siz değerli okurlarımıza bu ilk yazımızla merhaba derken PUSULA’mızın her zaman doğruyu göstermesini diler selam ve saygılarımı sunarım.

Yine PUSULA’mız ile Konya’ya ve şehrimizin insanına en güzeli en doğruyu göstereceğimize inanıyorum.

Gelelim Fenerbahçe-Konyaspor maçının analizine.

Maça başlarken Konyaspor için bir puanın ne kadar büyük bir başarı olduğunun bilincinde idim. Fenerbahçe, Fenerbahçe idi. Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birisi idi. Hele hele bu sene için artık tek hedefi vardı o da lig şampiyonluğu idi. Ama bu oyunun adı futbol değil miydi? Biz aynı Fenerbahçe’yi ligin ilk maçında da yenmemiş miydik?

Hem tedirgin hem de ümitli idim.

Maç başladı. Tam bizim düşündüğümüz gibiydi. Fenerbahçeli futbolcular da Galatasaray’ın, Beşiktaş’ın puan kaybetmesinin rehavetini görebiliyorduk. Çünkü onlar için biz “çantada keklik” idik.

Bunun böyle olmadığını zaman gösteriverdi. Maça çok akıllı başlayan takımımız rakibine gol pozisyonu bile vermiyordu. Savunmamız çok akıllı uyum içerisinde idi. O çok yüzdeli rakibe alan bırakmadık. Hele hele 21. dakikada gelen akıl dolu gol ile bir anda dengeler bize bile döndü. Golde tecrübeli oyuncularımızın soğukkanlılığını ise alkışlamak gerekir.

Fener’in o çok istediği arzuladığı golü gelmiyordu ama sezon başından bu yana defansımızdaki yan top hataları öyle sinyaller veriyordu ki adeta oraya kilitlenmiştik. Fenerbahçe bize gol atamazdı. Ama biz o korkulan hatayı yaparsak golü yemek an meselesi idi.

Ve korkulan oldu.

An ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayabilseydik. Bu bize büyük avantaj sağlayacak rakip ise ne kadar tecrübeli oyunculardan oluşsa da panik başlayacaktı. Golü çok kötü bir zamanda yemiştik.

İkinci yarıya Konyaspor öyle güzel başladı ki… İkinci yarının başında kaçırdığımız pozisyonlar sadece bencillikten kaynaklanıyordu. Bir topumuzda direkten dönmüştü. Fenerbahçe yan toplardaki zaafımızı çözmüş artık stoperi liberosu ile ileriye çıkıyordu. Egemen Fener’in gol ümidi oluyordu. Orta sahamızda Ali Çamdalı gösterişsiz ama çok verimliydi.

Buradan teknik heyete bir öneride bulunmak istiyorum. Allah rızası için bırakın antrenmanlarda gol atma çalışması yapmayı önce gol yememe ve de yan top çalışması yapın. Bu takım yan toplardan gol yemesin inanın ligi ilk onun içinde bitirir. Tabii Recep oyuna daha erken alınmalıydı. Özellikle yediğimiz ikinci golden hemen sonra Recep oyuna girseydi biz yine Fener’in dengesini bozabilirdik.

Sonuçta Fenerbahçe ile oynadık. Kaybedilen büyük bir şey yok. Yalnız şu da bir gerçek ki biz böyle bir Fenerbahçe’yi bir daha zor buluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hasan Hüseyin Köse Arşivi
SON YAZILAR