Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu:
"Umudu, kardeşliği bu topraklarda birlikte daha güçlü hale getireceğiz. Bölen değil birleştiren, öldüren değil yaşatan, yıkan değil inşa eden olmaya devam edeceğiz" - "Sivil toplum kuruluşlarımızın düşüncelerini önemsiyor, yerel ve ulusal düzeyde sahip ol

ERZURUM (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, umudu ve kardeşliği bu topraklarda birlikte daha güçlü hale getireceklerini belirterek, "Bölen değil birleştiren, öldüren değil yaşatan, yıkan değil inşa eden olmaya devam edeceğiz" dedi.

Bakan Ramazanoğlu, sivil toplum kuruluşlarıyla Müceldili Konağı'da yaptığı açıklamada, bu topraklarda sevgi ve merhameti birlikte inşa ettiklerini ve bu kardeşliği, birlik ve beraberliği bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyeceğini söyledi.

Terörden medet umanların devletin kararlı duruşu karşısında hüsrana uğrayacaklarını vurgulayan Ramazanoğlu, "Umudu, kardeşliği bu topraklarda birlikte daha güçlü hale getireceğiz. Bölen değil birleştiren, öldüren değil yaşatan, yıkan değil inşa eden olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Ramazanoğlu, terör, göç, yoksulluk gibi sorunlar karşısında milletin huzuru, refahı için çözümler üretmeye devam edeceklerini dile getirdi. Bunu da şeffaf, hesap verebilir yönetim anlayışıyla gerçekleştireceklerini dile getiren Ramazanoğlu, şöyle konuştu:

"Çünkü demokrasi sorun çözme sanatıdır. Demokrasinin tüm kurumlarıyla işlediği toplumlarda insanlar düşüncelerini özgürce ifade edebilirler. Yine sivil toplum kuruluşları özgür ve demokratik ortamlarda kendilerini ifade edebilir, toplumun sesi olur. Türkiye; ekonomisi, kültürü, sivil toplum kuruluşlarıyla bölgesinde güven ve istikrarın tek adresi haline gelmiştir. Geçen on yıllık süreçte, yılda ortalama yüzde 5 büyüme hızı ve güçlü ekonomisiyle büyük başarılara imza atmıştır. Bölgemizdeki savaşlara, terör olaylarına rağmen şefkat ve merhametle 2,5 milyonu aşkın Suriyeli misafirimizi ülkemizde ağırlamaya devam ediyoruz."

Ramazanoğlu, inanç ve milliyet ayrımı gözetmeksizin dünyanın dört bir yanında sivil toplum kuruluşlarıyla insani faaliyetler yürüttüklerini anlattı.

Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte neler yapılabileceğini detaylı şekilde konuşmak, görüş ve önerilerini almak için geldiklerini aktaran Ramazanoğlu, şunları kaydetti:

"Sivil toplum kuruluşlarımızın düşüncelerini önemsiyor, yerel ve ulusal düzeyde sahip oldukları tecrübelerden faydalanmak istiyoruz. Özellikle aile ve sosyal politikalar alanında birlikte etkin çalışmalar yürütmeyi arzu ediyoruz. İnsanımızı, kadın ve çocuklarımızı, engelli ve yaşlılarımızı geleceğe birlikte taşıyacağız. Bir Hadis-i Şerifte; 'Mümin kardeşinin derdiyle dertlenmeyen bizden değildir' diye buyrulmaktadır. Kardeşlerimizin ıstırabını yüreğimizde taşıyoruz. Doğudan batıya, kuzeyden güneye gönül köprüleri kuruyoruz. Ülkemizin her köşesini dolaşıyor, ailelerimizi evlerinde ziyaret ediyoruz. Sahip olduğumuz kültürel değerler, inançlarımız bu hizmetlerin gönüllü olarak yürütülmesinde önemli bir etkendir."

Toplantıya, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum milletvekillikleri Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.