AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz:
"Başkanlık sistemiyle ülkemizin geleceğini en güzel şekilde inşa edeceğiz ve demokraside örnek ülke konumuna geçeceğiz"

BİTLİS (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Başkanlık sistemiyle ülkemizin geleceğini en güzel şekilde inşa edeceğiz ve demokraside örnek ülke konumuna geçeceğiz" dedi.

Demiröz, Bitlis'teki temasları kapsamında Adilcevaz ilçesinde muhtar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Adilcevaz'ın, doğası, kültürü, tarihi ve insanıyla çok farklı bir ilçe olduğunu belirten Demiröz, bölgedeki esnafın yaşadığı ekonomik sıkıntıların giderilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Esnafa faizsiz kredi için Halk Bankası ile anlaşma yaparak kısa vadede kolaylık sağladıklarını vurgulayan Demiröz, "Depolarda kalan Ahlat patatesi ve Adilcevaz fasulyesi için gereken girişimleri yaptık. Bakanımız konuyla yakından ilgilendi. Kısa süre içinde, üreticimizin depolarda kalan mallarını devlet olarak tüketime kazandıracağız" diye konuştu.

Ülkedeki istikrarın devamı için başkanlık sisteminin şart olduğunu dile getiren Demiröz, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki hafta içinde yeni anayasa için muhalefetle yeniden masaya oturacağız. Muhalefet, başkanlık sisteminin olmaması konusunda diretiyor. Biz de başkanlık sisteminin, istikrarın devam etmesi, güçlü ve büyüyen bir ülke olmak için şart olduğunu söylüyoruz. Türkiye ne çektiyse koalisyon hükümetlerinden çekti. Başkanlık sistemiyle ülkemizin geleceğini en güzel şekilde inşa edeceğiz ve demokraside örnek ülke konumuna geçeceğiz."

İran ile ilişkiler konusunda çok önemli adımlar atıldığına dikkati çeken Demiröz, bölge ekonomisinin gelişmesinde komşu ülke pazarının büyük potansiyel oluşturduğunu kaydetti.

Toplantıya katılan muhtarlar da Demiröz'e bölgeye verdiği önem nedeniyle teşekkür ederek, taleplerini iletti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.