Uğur Özteke

Uğur Özteke

AK PARTİ, İYİ Kİ KONYA’DA SİLDİ SÜPÜRDÜ, EZDİ GEÇTİ (!)…

AK PARTİ, İYİ Kİ KONYA’DA SİLDİ SÜPÜRDÜ, EZDİ GEÇTİ (!)…

Bugün önce sadece bizim değil iki üç dostumuzun aynı şekilde önceki gün o kötü, talihsiz haberin internet sitelerine düşmesinden sonra bizi arayarak sorunu ve alternatif yollarını paylaşmalarıyla yazımıza başlamak istiyoruz.

42. KATA ÇOK BASİT

BİR ÖNLEM ALINAMAZ MI?

Her zaman her yerde söylerim ve bu söylediğime de Allah için inanarak söylerim. Bizim şehri yöneten yöneticilerimiz hangi görüşten, hangi cemaatten olurlarsa olsunlar bir yerde iyi insandırlar. Ama yine söyleyip inandığım bir başka yönümüz vardır ki; bizim yetkililerimiz bir insanımızın bir evladımızın bırakıp canından olmasını burnunun kanamaması için dahi en kötü ihtimali hesaplayarak iş yapmazlar.

Bu iddiam ve görüşümden örnek mi istersiniz?

Peki, o zaman yakın tarihten bir örnek verelim ki daha iyi anlaşalım.

Şeker Fabrikasının girişinden önceki kapı vardır. Şimdiki Holding giriş kapısı var ya. Onun bitişiğinde de duvar komşusu eskiden Şeker İlkokulu idi. Şimdi ne oldu inanın bilmiyorum. Bu Şeker İlkokulu’nun çocukları karşıdan karşıya geçerken büyük tehlike altında idiler. Ben de o günlerde burasını köşeme taşıyarak “her yere yaya üst geçitleri yapılıyor, buraya niye yapılmıyor?” diyerek o günün Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Akyürek abimizin ekibine mektubumuzu yazmıştık.

Bir gün okuldan çıkan bir ilköğretim okulu öğrencisi yavrumuza üstelik ambulansın çarptığını ve kızımızın hayatını kaybettiğinin haberini yaptık. Tahir abi bu kazaya çok üzülmüştü. Basından habersiz aileye ziyarete bile gitti.

Ardından da buraya bugün kullanılan o yaya üst geçidi on günde yapılıverdi.

…………….

Yine yakın tarihe kadar MEDAŞ Genel Müdürlüğü önüne bir yaya üst geçidinin yapılmasını iki ya da üç defa bu köşede yazdık. Koskoca bir Genel Müdürlük yapıyorsun ama yaya geçidi bile yok.

Veeee üstüne üstelik burası Konya’mızın mübarek şehrimizin çevre yolu (!)

En son bildiğim ve köşemde yazdığım bir MEDAŞ Genel Müdürlüğü personeline burada bir araç çarptı ve adamcağızın ayakları kırıldı.

Şimdi buraya yaya üst geçidi yapılıyor.

Yani yıllar sonra insanlar çocuklar yaşlılar kadınlar kızlar hastanelik olacak ayakları bacakları kırılacak ya da ölecekler. Sonra da yapacağız ve adına da “yaptık” diyeceğiz. Bilmem anlatabildim mi?

…………

Gelelim bugüne.

Önceki gün Konya’da ve ardından da ulusallarda şehrimizden acı bir haber düştü. Özeti şöyle idi;    

“Konya’da şehrin en yüksek katlı binasına çıkan 21 yaşındaki genç kız, 42. kattan aşağıya atlayarak yaşamını yitirdi.”…

……………

Yaşlanıyorum ya.

Yanlış hatırlamıyorsam yakın zamanda bir kişi daha kulenin 42. katından kendisini atarak hayatını kaybetmişti.

Buradan gençlerin atlamasını önleyecek maçlarda kale arkalarında bile olan ağlardan yapılamaz mı?

Dedik ya biz cahiliz. Bunu bilen anlayan mühendisler yok mu?

Buraya bir file ağ germek için 20 kişinin mi atlaması gerekiyor?

Bunları bile bile, göre göre üstelik de acı bir şekilde yaşanıla yaşanıla yetkili ve etkililerin de bizler gibi ölümleri seyretmesini sadece ve sadece Allah’a havale ediyorum. 

GELELİM AK PARTİ KONYA’YA

Allah’tan Ankara’da yorgan kavgası çabuk bitti. Dahası seçim öncesi kavga sandıkların açılması ile sona erdi. Ama İstanbul’da dün sabah yine yeni bir iddia önceki gün de Sayın Yıldırım’ın basın toplantısı vardı.

Bir Sayın Yıldırım bir İmamoğlu.

Biz Konya’da da olsak Türkiye’yi izlerken mecburen oralara da bakmak zorunda kalıyoruz.

Sonra her iki kesimin de kendine göre yayın organları ne kadar çirkin ve kirli çarşaf varsa ortaya döküyorlar. Dahası dökmek için de gerçek ya da değil yazdırıp söyletiyorlar.

Sonra insan bir an için düşünüyor.

Demek ki tencere kapak olayı bu.

Bu yüzden de dün sabahtan itibaren dostlarıma bu konuları değerlendirdiğimiz büyüklerime “Konya’da iyi ki AK Parti ezmiş geçmiş. Allah muhafaza Konya’da böyle bir durum yaşanılacak olsaydı hangi cenahta olursanız olun kimsenin birbirinin yüzüne bakacak yüzü olmazdı”.

Onun için 40 küsur yıldır mesleğimiz gereği siyaset tiyatrosunu izlerken, bugünleri görebileceğimizi hiç düşünmemiştik.

Konya bu yüzden temiz çok şükür.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir kadının güzel görünmesi için makyaj yapması değil, mutlu olması gerekir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Direksiyondaki babalar yan koltuğa oturttukları iki üç yaşındaki çocuklarına, emniyet kemeri taktırmadıkları gibi, açık pencereden çocuğun sarkmasına da göz yummadığı zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR