Uğur Özteke

Uğur Özteke

AK PARTİ NEREDE YANLIŞ YAPIYOR?

AK PARTİ NEREDE YANLIŞ YAPIYOR?

Haftanın ilk günü yine biraz lüzumsuz ve can sıkıcı bir yazı ile sizlerle birlikteyiz.

Ne olur siyasilerimiz hele hele AK Partili dostlar yanlış anlamasın. Bize ulaşan bilgilerdeki sıkıntılara baktığımız zaman bizleri yönetenlerin ya akıllarından zoru olması lazım ya da parti içerisinde birilerinin hâlâ FETÖ benzeri işlerle partiyi yıpratmaya çalıştığına inanmak zorunda kalırsınız.

Biliyorum bu tür sıkıntılardan dolayı bazıları beni hiç ilgilendirmese de beni “İl Başkanı, başvekilim Sayın Hasan Angı’nın yıpranması ya da yıpratılmaya çalışılması ilgilendiriyor”. Ya da kendisini yıpratmak isteyenlere biz de mi alet oluyoruz ne?

Ancak gelen bilgiler o kadar net ve aşikar ki, hele hele bu bilgiler halen AK Parti teşkilatlarında görevli insanlardan gelince biz de neyin ne olduğunu inanın anlayamıyoruz.

Biraz sonra Selçuk Üniversitesinde 4D işçi kadrosuna geçen ya da geçirilmek istenilen ve çoğunluğunu da AK Partili gençlerin oluşturduğu durum vallahi hiçbir yere sığmıyor.

………..

Mesela daha bir ay önce yasal olmayan haksız rekabete neden oluyor denilen kafelerin bir kısmı yıkıldı mı? Yıkıldı.

Yerle bir edildi mi? Edildi.

Peki şimdi oralarda durum nasıl?

Yıkılanın durumu, yıkılması için karar çıkartılan ancak seçim sonrasına bırakılanın hali?

Allah aşkına siyaset bu mu?

Siyaset bu ise AK Parti’de bunlar olmazdı. Peki şimdi ne oldu da bunlar normalmiş gibi görünüyor?

Seçimlere kadar bu konuya girmeyeceğim. Ama ondan sonra bizi yönetenlere bir çift sözümüz olacak. Çünkü bu işlere, bu vebale bizi kimse ortak etmesin. 

ÜNİVERSİTEDE ÇALIŞAN İŞÇİLER PERİŞAN

Selçuk Üniversitesinde yakın zamana kadar taşeron kadrolarında çalışan ancak hükümetin büyük müjdesi ve jesti ile 4D işçi kadrosuna geçecek olan insanlarımız çok sıkıntılı imiş.

Bundan da bizim cuma akşamı haberimiz oldu. Bu işçiler kendi aralarında çok hızlı ve çabuk örgütlenmişler. Haaa bu işçilerin benim tanıdığım kesimin büyük kısmı da ya halen AK Parti’nin teşkilat üyeleri ya da daha önceki dönemlerde teşkilatlarda aktif olarak görev almış isimler.

Bu işçiler cuma günü gece bize ulaştılar.

Önce bu resmi evrakların fotoğraflarını verdiler.     

11-015.jpg22-001.jpg33-004.jpg

Daha sonra da “Yönetim bunları imzalamak zorundasınız. Eğer imzalamaz iseniz işten çıkarılacaksınız” ifadesini kullanmakta. Diyerek konuya girdiler.

Daha sonra bunu gösterip

8-021.jpg

“Yukarıda hazırlanan sözleşme bakanlık tarafından hazırlanmış gibi gösterilmektedir. Ama Bakanlıkta asla böyle bir şey yok. Hepsini araştırdık Ankara’ya ulaştık” dediler...

Ardından çoğunu bizim anlayamadığımız bir sürü belge gösterdiler.

Ve en sonunda da “Bu hazırlanan sözleşmede hiç bir sosyal haklarımız yazılmamıştır. Tamamen işçi çıkarmaya yönelik yaptırımlar ve bunlar zorla imzalatılmak istenmektedir.” diyerek

“Bu açıklanan resmi sözleşme hükümleridir” ifadesini gösterdiler.

Sonra yine dertleştiler “Uğur abi seçime az bir zaman kala birileri sanki resmen ayağımıza sıkmakta.” Görüşünün üzerinde ısrarla durdular.

Ve kendi aralarında kurdukları grup yazışmanın en sonundaki,

“4D işçi kadrosuna geçiş de hastane tarafından sunulan sözleşmenin detayları ilgili görüşmek üzere AK Parti Konya il başkanlığı önünde yarın sabah saat 09.00 ile 10.00 arasında toplanılacaktır. (Cumartesi sabahı kastediliyor)

Katılım ne kadar yüksek olursa bizim açımızdan avantaj olacaktır. Diğer çalışan arkadaşlara da bilgi verirseniz sevinirim” … Kelimelerini bize okuttular.

Bu insanlar aile boyu, sülale boyu AK Partiye dua ederken bir anda kendi ifadelerine ve iddialarına göre birileri tarafından yasal olmayan ve Bakanlık kararlarında yazılı olmayan sözleşmelere imza atmak zorunda bırakılıyorlarmış. (İddia böyle)

Bizden de tüm çalışanlar adına seslerini duyurmamızı ve ilgililere iletmemizi istiyorlardı.

Dün öğle saatlerinde bu arkadaşların bazıları ile temasa geçmeye çalıştım. Ama ulaşamadım. Hasan Angı ile görüşme yapıldı mı? Nasıl bir sonuç alındı? Onları öğrenemedim. Veya şöyle diyelim biz yazımızı yazdığımız saate kadar görüşememiştik. Gelişmeleri bundan sonra da sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz inşallah.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ey gönül, yıl uzun hedef rıza kalk heybeni hazırla. Heybende hem ihlas olsun hem de vefa…

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hasta yakınları, hastanelerin acillerinde biraz daha sabırlı ve sakin olmayı becerebildikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR