Uğur Özteke

Uğur Özteke

AK PARTİLİ SİYASİLERİ YÜREKTEN KUTLUYORUM

AK PARTİLİ SİYASİLERİ YÜREKTEN KUTLUYORUM

Hafta sonundan bu yana küçük bir değerlendirme yapmak istiyordum. Ancak dün AK Parti Basın bürosundan yapılan haber ve fotoğrafları görünce sosyal medyaya biraz göz atınca anladım ki bizim yazacaklarımız ve gördüklerimizin hepsi boş tek gerçek var, tek belge var, o da; ortadaki fotoğraf kareleri. O zaman ne yazalım? Dedik ve biz de  fotoğraflar üzerinden yürüyelim istedik.

Siyasete girmeden hafta sonunda geçtiğimiz hafta yazdığımız bir yazıya çok farklı bir bakış açısı getiren değerli okurumuz  Adnan K……….. Bey’in yaptığı yorumun bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyoruz. 

Niye bir kısmı da tamamı değil?

Şöyle içinde bulunduğumuz başta ekonomik durum olmak üzere siyasi değerlendirmeler kağıt üzerinde olmasa da dolaylı olarak sağından çekiştirip soluna eklenerek koskoca bir suç dosyası oluverir.

Bizim böyle bir niyetimiz olmadığına göre, Adnan Bey de olayı tepeden Konya meselesi olarak gördüğüne göre teşhis doğru da olsa günümüzde her şeyi yazmanın hepimize vereceği sıkıntı da ortadadır.

Gelelim Adnan Bey’in değerlendirmesinin bir kısmına;  

“Anadolu Birlik Holding’in enerji yatırımları için kullandığı kredilerin yapılandırması için bankalarla görüştüğü öğrenildi.”

YAZINIZI OKUDUM.

Güzel bir konuya değinmişiniz. Fakat bunlar normal bir olay bundan yaklaşık 15 gün önce Murat Ülker Bankalarla yeniden yapılandırma için pazarlık görüşmelerine oturulduğunu duyurdu.

Anadolu Birlik Holding yatırımlarını da sorgulamak gerek.

……………….

Diğer ……………. Holdinge gelince dışarıdan izlediğim kadarıyla bu holding fizibilite çalışması yapmadan inşaatta değişik bir cephe açtı. Bu cephede holding ekonomik olarak güç kaybına uğradı. Bunda holding yönetiminin biraz kişisel hırsların ön planda tutulduğu görüşü bende hakim.

O zaman da holdingin büyük birikimi vardı.

………………. çark dönmeyince holdingin hisseleri tabiri caizse dibe çakıldı. Holding çareyi eleman çıkarmakta buldu. Yüzlerce insan kış günü işsiz kaldı.

Netice olarak bu olaylar; bu tip çok ortaklı şirketlerin nasıl yönetildiğinin çok iyi kontrol edilmesi gerektiğini bize gösteriyor. Burada mantık ben yaptım oldu denmemeli. Buralar birilerin karnını kaşıyarak yöneteceği yerler olmamalıdır. Sonuçta fatura asgari ücretle çalışan insanlara, kesilmemelidir.

Saygılarımla.”

……………….

Şehrimizde yerel seçimlere en organize biçimde startı vererek giren AK Parti başta merkez olmak üzere merkez ilçeleri ve ilçelerde tam gaz gidiyor. Genel Başkan yardımcısından vekillere, Belediye Başkan adaylarından partinin tüm teşkilat birimlerine kadar herkes düğmeye basmış durumda.

Biz yerel bir gazeteci olarak bu çalışmalara her cepheden bakmak durumundayız.

Tamam, partililer Belediye Başkan adayları çalışıyor ama ne yapıyorlar? Ne vadediyorlar? Projeleri neler? Bunları yaparlarken sade vatandaşından bürokratına bu çalışmaları nasıl izliyorlar?

…………….

Bu fotoğraflar önümüze gelinceye kadar biz sade vatandaşın yani emeklinin, memurun işçinin, işsizin, gencinin yaşlısının siyaseten olmasa da içinde bulunduğu durumdan pek memnun olmadığını sanıyorduk.

Amma velakin bu satırları yazarken bir kez daha anladım ki bize gelip dert yananlar, sohbetlerde ondan, bundan, şundan şikayetçi olanlar ya bizi kandırıyorlarmış ya da kendilerini.

Söylemek istediğimiz konu, kimseyi ya da şu partiyi, ya da falanca siyasetçiyi eleştirmek değil. Kendimizi yani kendi kendimizi değerlendirebilmek, dahası doğruyu bulabilmek, doğruyu görebilmek noktasındayız.

Esnafından emeklisine, iş dünyasından işçisine, öğrencisinden işsizine biz kiminle otursak herkes kendince bir şeylerden rahatsız, hadi geçelim rahatsız olmayı herkesin kendince bir beklentisi var.

İşte tam bu noktada elimize ulaşan fotoğraflardan anlıyoruz ki bizim insanımızın fotoğraf dilinde hiç bir rahatsızlığı yok. Herkes halinden çok memnun dahası da mutlu.

Dün bu fotoğraflara defalarca baktım. Hatta bir kaçını bilgisayarda masanın üzerine aldım. Kim gelir birinden ya da bir şeylerden rahatsız olursa onlara da bu fotoğraf karelerini göstereceğim.

Bu noktada tekrar başa dönüyorum.

AK Parti çatısı altında siyaset yapan herkesi; yaşlısını gencini, kadınını erkeğini bir kez daha yürekten kutluyorum. Helal olsun size. Sizler bu şehrin bam telini çok iyi tutuyorsunuz.

Allah çalışana verirmiş. Ve bu görüntüleri takip ederek izleyerek sandık sonrası için de birkaç not düşme adına kafa defterine iki satır yazıverdik.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hayat hesapla değil nasiple yaşanır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Semt pazarlarında alışverişte kandırma ve kandırılma duygularından arınabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR