Uğur Özteke

Uğur Özteke

Ak Partilileri böyle gülerken hiç görmemiştim

Ak Partilileri böyle gülerken hiç görmemiştim

Dün biz gazeteciler için inanılmaz güzel ve hareketli bir gündü. Cenab-ı Allah’ım sağlık versin huzur versin de inşallah her günümüz böyle olsun.

Mesela sabah 9’u gösterirken günün üçüncü kahvaltı sofrasına oturmak için Dedeman’da idik.

İlk kahvaltıyı 6.30 sularında eşimle Erenköy’de yapmıştık.

8’de Meram’da dahası Huzurevi’nin orada Yıldız Köşkü’nde Beyoğlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Misbah Demircan ve Başkan’ın İstanbul ve yurt dışından gelen ekibi ile birlikte idik.

Üçüncü kahvaltı için ise bu kez Ak Partililerle bir araya geliyorduk.

Yalnız Sayın Demircan ve Konya’ya gelişi ile ilgili olarak inşallah apayrı bir yazı yazacağız.

Dün Ak Parti Konya’nın, İl Başkanı Arat’tan Tahir Başkan’a, Selçuk Öztürk’ten Mehmet Hançerli’yi kadar nerede ise hepsinin böylesine mutlu hatta kahkahalı hallerini yazmaya çalışacağız.

Çünkü yemin ediyorum dün bazı siyasileri özelde bile böylesine neşeli ve mutlu görmemiştim. Hatta Tahir Başkan gülerken kendisini çeken bizim PUSULA’dan Esad’a “Bizi hep asık yüzlü görüyorsunuz. Böyle görmediğiniz için çekiyorsunuz değil mi?” diyordu.

Ortam beni öylesine şaşırtmıştı ki bir ara bizim yöneticilere hani o meşhur “Güldüren biber gazı mı” üflettiler diye de aklıma gelmedi değildi.

Salonda kumanda düğmesi Başkan Arat’taydı. Arat’ın sağında Tahir Başkan, solunda ise KTO Başkanı Sayın Selçuk Öztürk vardı. Selçuk Başkan da son derece şık ve bakımlı idi. Selçuk Başkan’ın da morali en üst perdedeydi.

Ak Partililer ile basının çok geniş katılımlı bu toplantısı amacı partinin Sayın Arat başkanlığında 1 Kasım’dan sonraki ilk birlikteliği hatta teşekkür toplantısı imiş. Başkan Arat’a da sitemli “teşekkür” yazımızın ardından bu toplantıyı organize etmesinden dolayı da biz kendilerine teşekkür ederiz.

Toplantıda sadece Başkan Musa Arat söz aldı. Belediye Başkanları ve vekiller söz almak istemediler. Nerede ise 40’ı aşan gazetecilerden de sadece Dursun Seyis abimiz bir tek soru sordu. 

Vekiller tam kadro idi. Sadece rahatsız olan Uğur Kaleli yoktu. Ahmet Sorgun Bey ya gripti ya da sabah sabah soğukta fazla kalmıştı arada bir burnunu siliyordu. Abdullah Ağralı cep telefonundan sürekli gelişmeleri takip ederken, Babaoğlu’da Ağralı’dan geri kalmıyordu. Belediye Başkanlarından Fatma Hanım sürekli cepten mesajlar yazarken, Uğur İbrahim Altay’da teknolojide ne kadar hızlı olduğunu kimseye çaktırmadan masa altından sürdürüyordu.

Mehmet Hançerli sağına İlçe Başkanı Mehmet Genç’i, Uğur İbrahim Altay sağ yanına İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer’i alırken Fatma Hanım ise sağ yanına vekilleri alıyordu.

Musa Arat ile gazetecilerle tek tek ilgilenen vekiller arasında Mustafa Baloğlu, Prof. Mehmet Babaoğlu,  Ziya Altunyaldız, Abdullah Ağralı, Hacı Ahmet Özdemir, Ömer Ünal vardı. Hiç alışık olmadığımız halde herkesi es geçen tek isim (!) Halil Etyemez Bey idi. Çünkü o da toplantıya geç kalmıştı.  Birde yine tek tek tokalaşan Belediye Başkanı Sayın Hançerli’ydi.

 Haa bu demek değil ki Fatma Başkan selam vermeden geçti. Fatma Hanım, Hüsniye Erdoğan Hanım da zarafetleri ile bizleri selamlayarak yerlerine geçiyorlardı.

Sonuç dünkü AK Parti toplantısı organizasyon açısından dört dörtlük ve eksiksizdi. Hem biz gazeteciler siyasilerle 1 Kasım’ın ardından görüşme, dertleşme ve de sohbet etme imkanı bulduk hem de anladığım kadarı ile partililer de bu sıcak ve samimi ortamda rahatlama fırsatını buldular.

Öğleden sonraki gündem ise Hazreti Mevlana haftası törenleri ile yine bildiğimiz o klasik gündemdi.

Duamız ve dileğimiz her günün bizler ve Konya için aynı mutluluk içerisinde geçmesi.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İki türlü insan daima açtır. Biri ilmi arayan, diğeri de parayı.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Otellerin otoparkında sınırlı çizgili alan içerisine park etmeyi öğrendiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR