Uğur Özteke

Uğur Özteke

AK Parti’ye veda eden vekiller

AK Parti’ye veda eden vekiller

Evet AK Parti için en çok konuşulan konulardan birisi de mevcut vekillerin yeni listelerde olamayışı. Evet, bizi bilen biliyor. Gelene ağam, gidene paşam deme gibi bir marifetimiz yok. Ama gidene da basmayız. Basamayız. Allah’tan korkarız vicdan sahibiyiz.

Ama Cenab-ı Allah’ımın bizi ne kadar çok sevdiğini çok iyi biliyoruz. Ve kul olarak O’na karşı kulluk vazifemizi yapamadığımızı da biliyoruz. Mesela yeni dönem vekil olamayacaklar içerisinde daha mazbatalarını almadan eleştirdiklerimiz, gün geldi gidiyorlar. Şükürler olsun ki bu millet de “….. niye yok?” diye tek bir tepki vermiyor.

Demek ki…      

Vatandaştan kopmayacaksın…

Halktan kopuk olmayacaksın…

Anlayan anlamıştır inşallah. O gün yazdıklarımızın aksi olsaydı bugün özür dilerdik. Bunu da yaparız. Bunu da bilen bilir.

Önce izninizle çizilmeyen tek vekilimizden başlayalım.

Doktor Mustafa Baloğlu…

Geride kalan bu zorlu dönemde en kritik, en sıkıntılı hatta en dedikodulu sektör sağlıkta inanılmaz düğümleri kendine has güler yüzü, beyefendi yapıcı tavrı ile çözdü. Mümkün oldukça toz kaldırmadı. Ankara’yı da, Konya’yı da kendine özgü yapısı ile çözdü. Sağlık da Konya böylesine destek verdiği iktidardan bunun karşılığını alabildi mi? Tartışılır. Ama düne bakıp günümüze şükretmeye devam.

Kısa kısa diğer sayın vekillerimiz içinde birer çift laf edelim…  

Mustafa Kabakcı: Bunu bölücülük olsun diye yazmıyoruz. Bizde Türk-Kürt kardeşliğine inananlardanız. (Hatırlamayanlara hatırlatayım. Türkiye’de “Akil insanlar” diye bir şey çıkmadan aylar öncesinde o gün için çalıştığımız gazetede Cihanbeyli-Kulu hattında bir kardeşlik dosyası, ayrı ayrı dünyaların ortak çatı altındaki örnek birlikteliğini günlerce işlemiştik.) Ama Sayın Kabakcı bunca zengin donanımına ve alt yapısına rağmen kendi bölgesinde Türk olduğu için aylar öncesinden çizilmişti. Çünkü bölge Türk değil, Kürt vekil istiyordu.

Hüseyin Üzülmez: Konya için bir dönemin efsane ismi şimdilik kaydı şartı ile siyaseti bir kenara bıraktı. Hüseyin Bey gibi siyaset ile yetişip büyüyen bir isim. Hüseyin Başkan siyaset yapmadan nasıl durur ben de en az sizin kadar merak ediyorum.

Gülay Samancı: Gülay Hanım da geldiği gibi sessiz sedasız gidiyor. Hac dönüşü kapanan Gülay Hanım için herkes hanımefendinin günahını almış “Yerini garantiledi” demişti. O zamanda bu teze gülüp geçmiştim. Siyasete bu işleri bulaştırmak inanan günah…günah…günah… Yapana da, yaptırana da, alet olana da…

Ayşe Türkmenoğlu: Hadi gelin şimdi hukukçu bayan vekilimiz Ayşe Türkmenoğlu’na halktan kopuktu? Deyin. STK’larla arası iyi değildi? Deyin… O son komisyondaki çıkışı, duruşu… Her şeyiyle tamdı. Olay kürtlükse daha iyi Kürt mü olacaktı? Bir tek gerekçe aklıma geliyor o da barodaki kayıptı. Belki de hukukçu olarak Konya ekibindeki hukukçuların çizilmesinde tek gerekçe olarak ben hâlâ oradayım.

***

Bugün içinde inşallah hata yapmamışızdır. İnşallah kimsenin günahını almamışızdır. Kimsenin vebaline girmemişizdir.

Bir kusur işlemiş isek Allah’ım bizi affetsin. Vekillerimizden de özür dileriz.

Yarın kaldığımız yerden devam edebilmek ümidi ile hoş çakalın.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Acıyı kötü insanların şiddetinden değil, iyi insanların sessizliğinden çekeriz.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Alaaddin tepesi çevresinde ki çalışmalara hız verdiğimiz zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR