Mustafa Balkan (Tarih Yazıları)

Mustafa Balkan (Tarih Yazıları)

Akşehir’in dinlence yeri: HIDIRLIK

Akşehir’in dinlence yeri: HIDIRLIK

 

  • Sultan Dağlarının eteklerinde kurulu Hıdırlık, çam ormanı havasını teneffüs etmek ve tabiatla iç içe olmak isteyenler için en güzel dinlence yeri ve harika bir ortam. Belediyeye ait Hıdırlık Sofrası’nda Akşehir yemeklerinin tadına bakabilir ve Akşehir’i temaşa edebilirsiniz.

 

 

Gülmece Parkından Hasan Paşa (İmaret) Camii’ni sol tarafınıza alıp Hıdırlık Tepesi’ne doğru yöneldiğinizde sizi, güzel bir çağlayan karşılar.

Akşehir’de güzel bir dinlenme yeri olan Hıdırlık, Sultan dağlarının teklerinde kurulu ve tabiatla iç içe olan bir ortamdır. Temiz çam ormanı havasını tenefüs etmek ve dinlenmek için Hıdırlık’a uğramayı elbette unutmadık. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliklerine denk getirdiğimiz gezimizde, belediyenin misafiri olarak kıymetli başkanımız Salih Akkaya,  belediyeye ait Hıdırlık Sofrası’nda bize; Akşehir tandır kebabının tadına baktırdı. Konya kebabından ayrı bir lezzeti var. Akşehir’in kendi yöresine haz bir yemek kültürü var. Akşehir etli ekmeği de ana vatanı Konya olan bizim etli ekmekten lezzet açısından farklı olduğunu da söylemeliyim.  Yolunuz Akşehir’e uğradığında mutlaka bu Hıdırlık’ta, yemekten sonra bir çay keyfi yapmanızı ve temiz havayı bolca ciğerlerinize çekerek bayram havasında bir gün ve saatler geçirmenizi tavsiye ederim.

 

Dünyaya gözlerimi Akşehir’de açtım

İşte bendeniz, kutlu bir doğum gününde, Hıdırlığa yakın çok güzel bir Akşehirevi’nde dünyaya gözlerimi açtım. Bin dokuz yüz elli dokuz senesinin nisan ayının yirmisinde ağlayarak dünyaya gözlerimi açarken, odanın penceresinden içeriye doğru esen o çam kokulu bahar havasını içime çekerken rahmetli Hüsnü babam, kulağıma kâmet getirip ezan-ı muhammediyyeyi okuduktan sonra evin ilk erkek çocuğu olmam dolayısıyla, Kırım’ın mücahit lideri Mustafa Cemiloğlu’nun adını koymuşlar.  Aslında, seçkin ve seçilmiş anlamına gelen Mustafa, Peygamber Efendimiz’in o güzel isimlerinden bir tanesi. Akşamları orada semaver çayı içmeye ve şehri seyredip hayal kurmaya kimse hayır diyemez. Özellikle bahar aylarında öğrencilerin piknik yapmak için sıkça uğradıkları birlikte eğlenip doğa yürüyüşü yaptıkları ve Akşehir'i yüksekten seyrettikleri serin ve bol oksijenli bir dinlence yeridir aynı zamanda. Akşehirliler özellikle yaz aylarında ailece piknik yapmak ve serin çınar gölgesinde demli çaylarını yudumlayarak sohbet etmek için hıdırlığı devamlı mesken tutarlar.

 

Akşehir Şehir Ormanı

Yaz aylarının yaşandığı şu günlerde, ağaçlarda yapraklar çıkmaya başladı. Akşehir’in muhtelif yerlerinde ise yeşillikler kart postallık görüntüler oluşturuyor

Özellikle Tekke Deresi ve Kent Orman bölgesinde yazın hükmü yavaş yavaş izlenirken,  ağaçlarda çıkan yapraklar kartpostallık görüntülere neden oluyor.  Tekke deresi başta olmak üzere Sultandağlarına tırmanış gerçekleştiren vatandaşlar yaz ayı ile Akşehir’de bazı noktaların insana huzur veren ortamları herkesin görmesini istedi. Yazla birlikte çıkan yeşillikler güneşli günlerde görülmeye değer.

kentorman2.jpg

PAZARTESİ:  Akşehir evleri ve arasta.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Balkan (Tarih Yazıları) Arşivi
SON YAZILAR