Uğur Özteke

Uğur Özteke

AL SANA BİR KAYA NERENE DAYARSAN DAYA …

AL SANA BİR KAYA NERENE DAYARSAN DAYA …

Bugün farklı birkaç konuya değinmek istiyorum. Özünde de az laf çok fotoğraf ile durumu sizlerle paylaşmak arzusundayım.

Önce şu milletin ya da belli bir kesimin korktuğu, tırstığı belli bir kesimin hiç rahatsız olmadığı belli bir kesimin ise hiç dünyasına dahi girmeyen “başıboş köpek” olayı ile yazımıza başlayalım.

Bu konuda sizlerden gelenlerle de sadece şikayet konusu durumla ilgili onlarca yazı yazdım. Konu ile ilgili sonuncu ya da sondan bir önceki yazımızda da Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağı ile ilgili yine sizlerden gelenleri köşemizse taşımıştık.

Ve bir zaman dilimi denk getirdik pazar günü öğle saatlerinde şehir güneşli ve biraz bir serin havayı yaşarken biz Sefaköy’de kar yağışı altında barınaklara gittim. Burada Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürü Nevzat Demirci, Veteriner Hekim Yusuf Işıklıer, Geçici Hayvan Bakım Evi Sorumlu Veteriner Hekimi Seyit Mehmet Dağ, Veteriner Hekim Erdem Taştan, İletişim ve Halka İlişkilerden sorumlu kardeşimiz Mevlüt Keskin, Veteriner Sağlık Teknikeri Halil Emin Akkulak, Bilgisayar teknikeri Hasan Şen ve 10’un üzerindeki işçi kardeşimizle iki saate yakın birlikte olduk.

Buraları gezerken, buralarla ilgili bilgiler alırken ve en sonunda durum değerlendirmesi için işçi kardeşlerimizde dahil sohbet yaparken, bu barınakla ilgili yanlış bilgi ya da çarpıtan yanlış bilgi yanlı bilgi paylaşımı yapan herkes adına bu insanlardan dahası bu hayvanlardan utandım. Evet evet utandım. Barınağı gezerken bir ara gözyaşlarımı sağ yanımdaki Nevzat Demirci görmesin diye çaktırmadan sildim.

İnşallah burası ile ilgili çok geniş haberler yapacağım. İnşallah buraya sık sık gideceğim. Ama gerçekten bir hayvansever olarak burayı gezerken Tahir Akyürek başta olmak üzere bu alanda kim görevli kim yetkili ve kim çalışıyorsa hepsine dua ettim.

 

foto-1-418.jpg

 

Burada öyle bir proje uygulanıyor ki Avrupa’da Amerika’da yok.

Buradaki barınakların altı ısıtmalı hale getiriliyor. Isıtmalı hale gelenleri bizzat gördüm. Burada yıllardır görmeyen onlarca köpeğe nasıl bakıldığını sahiplenildiği gördüm. Ben köpek yavrusu arayan sözüm ona hayvan severlerin bana “dişi mi erkek mi?” diye sorduklarını dişi dediğim zaman da hemen vazgeçtiklerini bilirken bu insanların görmeyen, bir ayağı olmayan üç ayaklı ve de uyuz olmuş köpeklere nasıl baktıklarını gördüm.

Hanginiz ya da kaçımız görmeyen bir köpeğine, üçayaklı bir köpeği yıllarca bakar? Hiç öyle oturduğunuz yerden sallamak yok. Bu iş hem Allah rızası için hem insanlık adına hem de Büyükşehir’in hizmeti adına yapılıyor.

Daha o kadar çok detay var ki. Dinledikçe insanlığımdan utandım.

Bir örnek daha mı?

Hayvanları sahiplendirme projesi altında barınaktan yaklaşık bin köpek ailelere verilmiş. Ancak bu köpekler küpeli oldukları için bir yıl sonra sokaklardan toplanan köpeklerden 750 tanesinin bir yıl önce bizlerin aldığımız hayvanları tekrar sokağa terk ettikleri tespit edilmiş.

Allah aşkına biz nasıl bir milletiz?

Bugün yerim dar. Bugünlük ben insanlığımdan ve bu işlerle ilgili yetkili etkili müdürlerden işçilere kadar bu insanlardan utandım. Onlardan sizlerin adına helallik istedim. Bu böyle biline.        

PROF. MAHMET KOÇ VE

EKİBİNE TEŞEKKÜR EDERİZ…

Sizlerden dahası 14 Nolu Akıncılar Sağlık Ocağı’ndan istifade eden okurlarımızın uyarısı ile buranın bir türlü açılamadığını yazmış ve yakın zamanda da buranın açılacağı dair yapılan resmi açıklamayı sizlerle paylaşmıştık.

Ve işte dün buradan bize onlarca kare ulaştı. İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Kerim Yeşildağ ve başkan yardımcıları inşaatı tamamlanan ve hizmete başlayan 14 No’lu Akıncılar Aile Sağlığı Merkezi'nde incelemelerde bulunmuşlar.

foto-2-026.jpegfoto-3-026.jpeg

Yaklaşık 10 yıl önce filan tanıdığım KOÇ gibi KOÇ Mehmet Hocama ve ekibine huzurlarınızda Akıncılar Mahallesi sakinlerine adına şükranlarımızı sunuyoruz. 

BENİM İMTİHANIM ÇOK AĞIR

Pazartesi günü iki gün önce size Konya Atatürk Stadyumu’nun bulunduğu alanı Antalya’daki dostum Okan’ın uyarısı ile gelin Türkiye’nin Central Parkı yapın yazdık değil mi?

Vay sen misin bunu yazan?

İşte bir başka bize inanan insan dün sabah şöyle diyor ve bunları gönderiyordu

AL SANA BİR KAYA NERENE DAYARSAN DAYA   

“Türkiye'nin ilk uçak fabrikası Central Park'a dönüşüyor”

Atatürk'ün talimatıyla Kayseri’de kurulan Türkiye'nin ilk uçak fabrikası, Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan son proje değişikliğiyle Central Park’a dönüşecek.

2 milyon metrekarelik boş alanının Central Park olması kararlaştırıldı. Proje kısa sürede start alacak.

foto-4-158.jpg

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “2 milyon metrekarelik yemyeşil bir park çıkacak. Üzerinde herhangi bir yapı olmayacak. Kayseri, içerisinde yürüyüş yollarının olduğu, keyifli mekanların bulunduğu bir park alanına kavuşmuş olacak. Büyükşehir başkanımız da bir an önce projeye başlayacak. Bu proje üzerinde sözleşmeler yapılacak. Sonra da bu yaz ortasında inşaata başlarız diye ümit ediyoruz. İşlerimizi hızlandırırsak orada bu iş gerçekleşecek” dedi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK PARKI

foto-5-095.jpg

Bu projeyle amaçlarının, çevresiyle bütünleşmiş bir kent parkını hayata geçirmek olduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, şöyle konuştu: "Türkiye'nin en büyük parkı olacak Hava İkmal Şehir Parkı'nda 160 metre yüksekliğinde seyir kulesi olacak. Bu kulenin, Kayseri'nin simgesi olmasını istiyoruz. Kayseri'nin en yüksek binası olacak. Bir yarışma ile seyir kulesi projesi ortaya çıkacak. Bu kule, üniversitenin karşısında olacak ve altında gençlik merkezi bulunacak. Ayrıca Şehir Parkı'nda dünya mutfaklarından restoranlar düşünüyoruz.

foto-6-051.jpg

Elbette Kayseri mutfağı da olacak. Bir kompleks halinde, nikah ve düğün salonu düşünüyoruz. Burada sergiler için gösteri sanatları merkezi bulunacak. Parkın çevresinde 5 bin 600 metre tartan pistten yürüyüş ve koşu parkuru yer alacak. Ayrıca burada tarihi geçmişine uygun şekilde havacılık merkezi olacak. Yamaç paraşütü eğitim alanı, paraşüt kursları, yelkenkanat, planör, radyo kontrollü uçak alanları gibi birimler bulunacak. Tarihi hatırası olan hangarların birini ise, havacılık müzesi yapmayı düşünüyoruz.

foto-7-029.jpg

Ayrıca yeni bir proje de helikopter taksi durağı. Kayseri, helikopter kullanımı için uygun coğrafi konuma sahip. Dünyanın en önemli şehirlerinde bu hizmet bulunuyor.” …

………….

Ben Hazreti Hadimi’nin torunu olmakla yalan dünyada kendimi avutuyorum amma bu gazetecilik yüzünden de başıma bir şeylerin gelecek olmasından korkuyorum.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ayıp arayan göz hüner görmez, rıza gözü kördür kusur görmez.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Özellikle bayan sürücülerimiz iki şeritli yolda yolu ortalayıp gitme alışkanlığından kurtuldukları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR