Alp Gürkan Soma'ya Geldi, Madenlerini Kapattı

Alp Gürkan Soma'ya Geldi, Madenlerini Kapattı
Soma Holding patronu Alp Gürkan'ın Soma'ya gelerek kısıtlı kapasitede çalışan Işıklar ve Ata Bacası Madenleri'ni kapattığını açıkladı.

oma faciasının ardından en çok tartışılan isimlerin başında gelen Soma Holding patronu Alp Gürkan, Soma'daki madenlerini kapattı. Soma'ya gelen Gürkan, kısıtlı kapasitede çalışan Işıklar ve Ata Bacası Madenleri'ni kapattığını açıkladı.

İŞÇİLERE KAPATACAĞINI AÇIKLADI

Hürriyet'ten Banu Şen'in haberine göre bugün Soma'da Işıklar Madeni'nde işletme müdürleriyle toplantı yapan Alp Gürkan'ın sürekli müfettiş denetimi nedeniyle madenlerini tam kapasite çalıştıramadığını ve son denetimde Ata Bacası Madeni'ne kapatma gelmesini gerekçe göstererek işçilere madenlerini kapatacağını açıkladı.

Soma Holding'e bağlı çalışan işiçilerin ise tepkili olduğu ve kaymakamlık önünde açıklama bekledikleri öğrenildi. Facianın olduğu Soma Holding Eynez İşletmesi dışında firmaya ait diğer iki işletme Işıklar ve Ata Bacası sahalarında da 5 aydır kısıtlı kapasitede çalışma yapılıyor ve müfettiş denetimleri sürüyordu. Soma Holding'in bölgedeki üç madeninde 5 bin 600 işçi çalışıyor. Maden İş Sendikası yetkilileri açıklama beklediklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.