Altın dalgalı seyrediyor (10.12. 2014)

Altın dalgalı seyrediyor (10.12. 2014)
Altın, dolar ve hisse senetlerindeki düşüşlerin desteği ile güç kazanmasının ardından dalgalı seyrediyor

Altın, dolarda ve küresel hisse senetlerindeki geri çekilmenin metale yönelik refah koruma talebini artırmasının ardından, altı haftayı aşkın sürenin en yüksek seviyesi yakınında dalgalı bir seyir izledi. Gümüş Ekim ayından bu yana en yüksek seviyesine tırmandı. 
 

Spot altın, erken saatlerde yüzde 0.3 düştükten sonra, yüzde 0.6 yükselerek ons başına 1,238.30 dolara kadar çıkmasının ardından, Singapur saati ile 16:15'te 1,231.75 dolara geldi. Metal dün 1,238.32 dolar ile 23 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine çıkmıştı. Altın bugün de yükselirse, çıkışını üçüncü güne taşıyacak ve 9 Ekim'den bu yana en uzun süreli çıkışını gerçekleştirmiş olacak. 
 

Altın, Asya hisse senetleri, Çin'de büyümenin yavaşlayacağı ve Yunanistan'da seçime gidileceği endişeleri ile küresel düşüş dalgasının genişlemesine yardımcı olurken, petrol fiyatlarının son beş yılın en düşük seviyesi yakınında seyretmesi ile birlikte değer kazandı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Fed'in gelecek hafta, 2006'dan bu yana ilk faiz artırımının zamanlamasını görüşeceği toplantı öncesi, düşüşünü üçüncü güne taşıdı. 
 

Hong Kong'da trader ve rafineri şirketi Wing Fung Financial Group'un araştırma müdürü Mark To, "Riskten kaçınma artıyor ve bu durum, yatırımcıların altını, düşen dolara ve küresel hisse senedi piyasasındaki zayıf seyre karşı korunmak için seçmeleri ile birlikte, değerli metallere yardımcı oluyor," dedi ve "Gelecek haftaki Fed toplantısı piyasaya daha fazla sinyal verecek" şeklinde görüş bildirdi. 
 

Şubat vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 3.5 ile Ekim 2013'ten bu yana en hızlı iki günlük yükselişini gerçekleştirmesinin ardından, yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,235.90 dolara çıktı. 
 

Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonun (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları Eylül ayından bu yana en güçlü artışını gösterdi ve Çin'de Şanghay Altın Borsası gösterge spot altın kontratının işlem hacmi 27 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı.
 

Spot gümüş yüzde 0.9 yükselişle ons başına 17.2327 dolara kadar çıkarak 29 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından 17.127 dolar seviyesine geldi. Platin yüzde 0.1 tırmanarak ons başına 1,248.55 dolara çıkarken, palladyum yüzde 0.8 yükselişle ons başına 815.34 dolara kadar çıkarak 27 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından 813.75 dolara geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.