Murat Güzel

Murat Güzel

Altunyaldız, Sorgun, Bezirci, Arıcı

Altunyaldız, Sorgun, Bezirci, Arıcı

Önceki gün istifalar dolayısıyla epey yoğun bir günü geride bıraktık.

Konya’nın Ankara’daki temsilcilerinin belli başlarının hemen hemen tamamı istifa etti. ÇSGB Yardımcısı Halil Etyemez, MEB Yardımcısı Orhan Erdem, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Başbakan Başdanışmanı Ali Sarıkaya bunlar arasında ön plana geçenlerdendi.

Bunların yanı sıra Konya’da da birçok istifa peş peşe geldi. Dünkü istifalar arasında temsil ettikleri kurumsal kimlik bakımından en önemlileri bana kalırsa Mehmet Babaoğlu ve Uğur Kaleli’ydi. Bu isimlerle birlikte Milli Eğitim Selçuklu Şube Müdürü Mustafa Arıcı, hafız Ahmet Çalışır da dikkat çekici isimler arasındaydı.

Aday adaylığı başvuruları AK Parti’de başladı. Bürokratlar haricinde Konya’nın tanınmış birçok iş adamı, STK temsilcisinin de aday adayı olması bekleniyor. Büyük bir ihtimalle bugün AK Parti il binasında epey hareketli saatler yaşayacağız gerek gazeteciler olarak, gerekse aday adayları olarak.

Ama önce bir merakı giderelim. AK Parti eski İl Başkanı Ahmet Sorgun aday adayı olmayı düşünmüyor. Ancak kendisine parti cenahından bu konuda bir teklif gelir ya da görev verilirse bunu da ifa etmeye hazır. Birilerini “istemem, yan cebime koy!” tavır olarak değerlendirmeye meyyalse de ben o kimselerden değilim. Tanıdığım bildiğim Ahmet abi bu tavra tevessül etmez. Büyük siyasi hatalar yapmıştır zamanında, bunları kaleme de almışımdır, ama Ahmet abinin kişiliğini bilenler bu konuda bana hak vereceklerdir. Ahmet abi, kendi olgunluğunda yaşadığı süreci özeleştiriye tabi tutup belli bir süre gelişmeleri dışarıdan izlemeyi tercih etmeye yakındır.

AK Parti Meram eski İlçe Başkanı Ulvi Bezirci’nin de aday adaylığına hazırlandığını söyleyelim. Kongre süreci öncesi kulislerde ismi vekil aday adayı olarak geçen Bezirci’nin bu konudaki düşüncelerini öğrenmek için önceki gün kendisiyle görüştük. Ulvi bey gerekli istişare sürecini tamamladıktan sonra bu konudaki kararını olgunlaştıracağını belirtti.

Şu ana kadar aday adayı olduğunu bildiğimiz isimler arasında dikkat çekici olanlarını yarından itibaren daha detaylı yazmaya başlayacağım.

Şimdilik hayırlı uğurlu olsun demekten başka bir şey söyleyemiyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR